Mobile Version
Desktop Version
Layout 1
Layout 1

Krönika:

Svenska Skidförbundet hade väldigt bråttom

Du må logge inn for å lese denne artikkelen.Forgot your password?
Del |
20180419, JOHAUG Therese-RZ (kopia)

Therese Johaug hade lust att sluta

Fri att tävla igen, mötte pressen i Oslo:

Therese Johaug mötte pressen i Oslo under torsdag och 29-åringen är nu fri att tävla igen efter sin 18 månaders långa avstängning. Men hon medger att det varit en tung period.
Och hon medgav att hon faktisk funderat på att lägga av. Men nu har hon tränat bra och siktar mot VM i Seefeld 2019.

 

Les mer
20171111, LINDBORG, Sara 016 (kopia)

Sara Lindborg nästa som lägger av

Den nästa elitåkaren som nu meddelar att hon lägger ner elitsatsningen är Sara Lindborg. Den fd landslagstjejen på 34 år har tidigare åkt både OS, VM, världscup och Tour de Ski, men på senare år har hon satsat på långlopp i Team Serneke.

 

Les mer
20180322, SÖDERHIELM, Tiio 006 (kopia)

Tiio lämnar skidskyttet för längdåkningen

Tiio Söderhielm hade ett öppet bråk med skidskyttelandslagets tränare Wolfgang Pichler under säsongen och nu lämnar han skidskyttet och går tillbaka till längdåkningen.
Det gjorde han redan under skid-SM i Skellefteå där det bland annet blev guld i stafetten. Tiios namn finns inte med i skidskyttelandslagets nya träningsgrupper.

 

Les mer
GREVENs krönika mellomrom

Svensk kalldusch kan möta Johaug

Krönika:

Marit Björgen har frivilligt abdikerat som skiddrottning. Nu förväntar sig många att Therese Johaug ska kliva in på banan och ta över den vakanta drottningkronan.
Det blir ingen enkel match för henne.
Kokheta Johaug riskerar att mötas av flera svensk kallduschar i vinter.

 

Les mer
Norges U-lag 2018-19 (kopia)

Norges junior- och U-lag för 2018-2019

Det norska skidförbundet har tagit ut både junior- och U-landslagen inför nästa säsong. Det är många bra åkare som inte fått plats och nivån är skyhög i Norge.
Lagen sponsras av Statoil och kallas för Morgondagens Hjältar (Morgendagens Helter).

 

Les mer
BYSTRÖM, Fredrik 002 Bruks16 (kopia)

Fredrik Byström lägger också av

Det är tiden då många väljer att lägga ner sin aktiva elitkarriär.
Den senaste som meddelat att nu är det slut är Fredrik Byström, dom senaste åren mycket stark långlöpare i Lager 157 Ski Team.
Han åkte därmed sin sista tävling på elitnivå i helgens Ylläs-Levi i Finland.

 

Les mer
20170205, SÖDERLUND, Helene 003 (kopia)

Helene Söderlund lägger ner satsningen

IFK Moras Helene Söderlund meddelar nu att hennes elitsatsning är över. Tjejen som varit världens bästa skidorienterare och också åkt världscup på längdskidor har under flera säsonger slitit med skador och sjukdomar.
Därför orkar hon nu inte fortsätta efter 15 år på toppnivå.
Som hon själv skiver, nu väntar ett nytt kapitel.

 

Les mer
OHLSSON, Oskar (kopia)

Ohlsson överraskningen i landslaget

Skidskyttarnas träningsgrupper är klara:

Efter en fantastisk mästerskapssäsong med 4 OS-medaljer och 4 JVM-medaljer har landslagsledningen haft en utmaning att spetsa konceptet ytterligare. Rakt in i A-landslaget kliver juniorerna Elvira Öberg och Oskar Ohlsson.

 

Les mer
Magnus Oesth

Flera svenska toppresultat i Ski Classics

Här är slutresultaten i årets långloppscup:

Norge dominerade herrklassen totalt i vinterns Visma Ski Classics som avslutades med det 70 km långa Ylläs-Levi i norra Finland under lördagen.
Men dom svenska åkarna tog bra för sig och vann flera av dom inlagda tävlingarna. Dessutom var Britta Johansson Norgren givetvis den dominerande i damklassen.

 

Les mer
NordicFocus

Landslagsdörren stängs för Petter Northug?

Skidförbundet bröt förhandlingarna med Coop:

Norska skidförbundet hade nästan slutförhandlat ett sponsorskontrakt med Coop, som är Petter Northugs egen sponsor. Men nu hoppar skidförbundet av och går vidare med konkurrenten Norgesgruppen.
Därmed blir vägen tillbaka till en plats i landslaget betydligt svårare för Northug, som inte längre kan räkna med något specialavtal som skidförbundet accepterar.

 

Les mer
GREVENs krönika mellomrom

FIS-bossen Kasper borde gå i pension!

Krönika:

Det är dags för det Internationella skidförbundet, FIS, att tänka nytt, större och modernare. Och det med en annan president än 74-årige Gian-Franco Kasper på toppen.
Tiden är inne för honom att gå i pension.

 

Les mer
Ebba Andersson2018

DAMSENIORER OCH DAMJUNORER

Fler siffror från Bruksvallarna

Ebba Andersson, Sollefteå, överlägsen i damloppet

Les mer
FredrikAnderssn

HERRRESULTAT BRUKSVALLARNA

Herrjuniorer och seniorer

Fredrik Andersson, Sollefteå, överlägsen i äldre juniorklassen och har redan (vid SM) testat seniorkonkurrensen.

Les mer
Björn Sandström- Petter Engdahl

Björn och Petter etta och trea

Påläggskalvar på väg upp mot toppen

Fjälltoppens herrseniortävling gav kanske en förvarning om generationsskifte i svenska eliten. Björn Sandström, Piteå och Petter Engdahl, Östersund, som räknas till påläggskalvar och blev etta och trea med veteranen Daniel Richardsson mellan sig och ”pensionären” Anders Södergren placeringen närmast.

Les mer
Frida Karlsson

Junioren Frida en av segrarna

Lysande dag för Sollefteå i Bruksvallarna

Bruksvallarnas Fjälltoppslopp blev en lysande skidpropaganda i härligt vårväder. Speciellt lyckat blev dagen för Sollefteå som överlägset vann tre av det sex äldsta klasserna.

Les mer
TEAM SANTANDER dominerade både finalen i Visma Ski Classics och totalt i cupen. Här är dom tre bästa i Ylläs-Levi, fr v: Tord Asle Gjerdalen 2:a och totalsegrare, Andreas Nygaard 1:a och totaltvåa och Anders Aukland 3:a. Foto: MAGNUS ÖSTH

Britta höll undan och vann Ski Classics

Norska segrare i Ylläs-Levi, men:

Britta Johansson Norgren slutade tvåa i Visma Ski Classics-finalen i Finland. Och med en andra plats i Ylläs-Levi hade hon ingen problem att vinna långloppscupen totalt. Britta vann också bergatröjan och springtröjan.
Men det var Norge som dominerade finalen: Astrid Øyre Slind vann damklassen och Andreas Nygaard, vasaloppssegraren vann åter igen i herrklassen.

 

Les mer
13.02.2018, Pyeongchang, Korea (KOR):Olle Dahlin (SWE), IBU vice president - XXIII. Olympic Winter Games Pyeongchang 2018, biathlon, medals, Pyeongchang (KOR). www.nordicfocus.com. © Manzoni/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

Skidskytteförbundets styrelse om situationen inom IBU

Från Svenska Skidskytteförbundets (SSSF) sida har vi följt den senaste tidens händelser som är knutna till Internationella Skidskytteförbundet (IBU) och då mer specifikt till dess ordförande och generalsekreterare.

 

Les mer
20180413, supersprintsegrare (kopia)

Jonna och ”Ludde” bäst på 100 meter

Supersprinten i Ramundberget:

Jonna Sundling, IFK Umeå och Ludvig Sögnen Jensen, Norge vann inte helt oväntat supersprinten i Ramundberget under fredagen.
Världsrekordhållaren ”Ludde” Jensen är en riktig specialist på 100 meter och han levererade åter igen i supersprinten under Fjälltopphelgen. På damsidan dominerade åter igen IFK Umeå, nu lite överraskande med junioren Linn Svahn närmast klubbkompisen Jonna Sundling.

 

Les mer
20180413, MÄENPÄÄ, Hans (kopia)

Hans Mäenpää krossade Eriks V-rekord

Finländaren Hans Mäenpää krossade Erik Wickströms världsrekord i 24-timmars längdåkning i finska Levi under torsdagen och fredagen.
Det nya rekordet är på hela 472,002 kilometer mot Wickströms gamla på 433 km.

 

Les mer
KEKs-kronika

Svenska Skidförbundet hade väldigt bråttom

Krönika:

Svenska Skidförbundet hade det tydligen väldigt bråttom med att berätta att Charlotte Kalla och Magnus Ingesson är tillbaka i landslaget.
Klockan 09,00 skickade man ut inbjudan till presskonferensen i Stockholm som ägde rum klockan 15,00. Klockan 15,20 kom ett pressmeddelande om saken.
Allt medan SM i teamsprint pågick på en helt annan plats - nämligen i Bruksvallarna.

 

Les mer