Mobile Version
Desktop Version

Hannes spurtade ner bröderna Steen

Hannes Stenström från Nacka Värmdö SK vann söndagens Bollnässkidan by Summerski efter en tuff spurt mot bröderna Steen från Sågmyra. Också Bob Impola var med till finalen.

20240210, Bollnäs 3 bästa herr
HANNES STENSTRÖM (mitten) vann i Bollnäs före bröderna Adam och Jonatan Steen.
20240210, Bollnäs 3 bästa dam
ÖVERLÄGSEN damsegrare var Susanne Hedlund (mitten) före Ellen Davidsson och Hilda Lingman.

Det 40 km långa loppet blev en uppgörelse mellan fyra åkare där stockholmsåkaren Stenström vann på tiden 1.44,05. Han var sekunden före Adam Steen som den här gången lyckades slå brorsan Jonatan.
Den tidigare toppåkaren i långlopp Bob Impola hängde bättre med än förra gången han mötte Adam och Jonatan Steen, men han kunde inte utmana i spurten och var 9 sekunder efter segrande Hannes Stenström.
Sedan var det över två minuter ner till femman Johannes Josefsson från XC Sthlm som följdes av klubbkompisen Matti Näslund.

Snabbaste dam var Susanne Hedlund från Bjursås som åkte ett bra lopp på 1.55,52. Hon var överlägsen och hade gott över 10 minuter till Ellen Davidsson, Alfta-Ösa OK med Hilda Lingman, Rehns BK som trea.