Mobile Version
Desktop Version
SKIDTUNNELN i Torsby öppnar igen den 1 juni. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Säsongspremiär för Torsby Ski Tunnel

Den 1 juni slår Torsby Ski Tunnel upp portarna igen för en ny skidsäsong för alla sugna skidåkare.

 

Under fredagen den 1 juni invigs Torsby Sportcenters nya ”utegym”, där man som besökare kostnadsfritt kan köra allt ifrån lätta träningsprogram till ordentliga genomkörare. Detta kan vara en lämplig aktivitet efter en löp- eller cykeltur i Valbergets vackra omgivningar.

Under fredagen invigs även skidshopens nya lokaler.  Team Sportia butiken Allsport har utökat sina ytor för mer försäljning och för förbättrad vallaservice.

Lördagen den 2 juni är det Öppet Hus i skidtunneln och alla hugade skidåkare har fri entre. För de som bokat in sig i Torsby Ski Tunnels boenden under invigningshelgen är det fri entre fredag till söndag i skidtunneln.

Det kommer att köras ”Barnens vasalopp” under lördagen med tillhörande godisregn och diplom för god insats i skidspåret.

-Det är roligt att vi kontinuerligt kan förbättra vår träningsanläggning med nya tjänster och aktiviteter. Vi strävar efter att bli så allsidiga som möjligt och ha en bredd på verksamheten. Vi har även påbörjat arbetet med den nya skicrossbacken i Torsby Sportcenter och vi räknar med att vara klara med arbetet i höst, säger verksamhetschef Thomas Stjerndorff.

 

Hålltider 

Fredag 1 juni 

Kl. 1400             Invigning av ”utegym” Kommunalråd Håkan Laack och Team torsby.se

Kl. 1430             Invigning av Allsports nya lokaler Kommunalråd Håkan Laack

 

Lördag 2 juni

0900-1800           Öppet hus Torsby Ski Tunnel

Kl. 1400            Barnens vasalopp

 

För mer information om tider, aktiviteter samt erbjudanden se hemsidorna skitunnel.se och torsbysportcenter.se

 

 

Del |
SMUTNA, Katerina 006 (kopia)

Alla har ångest för att snacka

Längdstjärnan ryter till om doping i landslaget:

- Kommer det en ändring? Jag tror inte, som alltid!!!! Alla har ångest för att säga något. TRÅKIGT.
Det skriver österrikiska långloppstjärnan Katerina Smutna på sin Facebook-sida sedan hon och hennes sambo har kritiserat landslagstränaren Gerald Heigl starkt.
Heigl har i flera år funnits i skuggan kring alla dopingskandalerna i Österrike. Nu är han landslagstränare.

Les mer
WURM, Harald 009 (kopia)

Harald Wurm misstänks för doping

Ännu en dopingskandal på gång i Österrike?

Den österrikiska världscupsprintern Harald Wurm utreds i hemlandet och misstänks för doping. 31-åringen är nu under polisutredning. En olustig sak för österrikiska skidförbundet, sedan krutröken nästan inte lagt sig efter landslagskollegan Johannes Dürrs dopingerkännande i samband med OS i Sochi 2014.

 

Les mer
Vallatrailern 002 (kopia)

Landslagstrailern på vallaturné

Har du drömt om ett besök i längdlandslagets spektakulära vallatrailer? Då kan drömmen bli verklighet. I alla fall om du befinner dig vid någon av Intersportbutikerna som får besök av trailern under oktober månad.

– Det ska bli jättekul att få chansen att visa vår fina arbetsplats för allmänheten, säger Mikael Jonsson, landslagsvallare och utbildningsansvarig för vallning.

 

Les mer
bild10

Björn Dählie SKI Challenge 2016

Nu är programmet spikat för Björn Dählie SKI Challenge 2016, den svenska långloppscupen på skidor som gjorde premiär i vintras.
Det blir samma lopp som förra säsongen med vissa justeringar i datum, samt att Intersportloppet byter namn till Moraloppet. Årets upplaga består av stora och långa skidupplevelser, från Ulricehamn i söder till Mora i norr.

Les mer
Verdens-stoerste-innendoers-skihall-i-Norge_ordinary_1200 (kopia)

Världens största skidhall i Norge

Med 2,5 km kuperat längdspår, klart i 2018:

I höst börjar man bygga det som skall bli världens största skidhall i Lörenskog strax öster om Oslo (vid Lilleström).
I 2018 skall hallen med 6 våningar och med en höjdskillnad på 120 meter stå klar och blir en rejäl konkurrent till svenska skidhaller som t ex Torsby och Göteborg.

 

Les mer
HEIKKINEN, Matti 001 (kopia)[1]

Matti Heikkinen missar säsongen

Världsmästaren från Holmenkollen 2011, Finlands Matti Heikkinen, missar det mesta av säsongen efter en skada i ryggen.
Han har ett brott långt nere i ryggen, ett resultat av överbelastning, och det tar minst tre månader innan han är i träning igen.

Les mer
LAGESON-BURMAN-RUUS (kopia)

Offensivt U-lag tränar i Ö-vik

När Utvecklingslagets distansåkare ångar på under lägret i Örnsköldsvik är det med en vilja, beslutsamhet och positiv inställning som får tränaren Tobias Långberg att känna odelad glädje över det han upplever.
– Jag har med ett härligt gäng att göra, offensiva individer som jobbar hårt med sig själva och samtidigt bidrar till skön stämning i gruppen.

 

Les mer
20120614   Svenska SkidförbundetFOTO: ULF PALM

Längdåkningens framtid diskuteras

Viktigt FIS-möte i Zürich den här veckan:

Den här veckan är det dags för Internationella Skidförbundets (FIS) årliga möte inför kommande säsong. En rad viktiga diskussioner ska föras och beslut fattas. Svenska Skidförbundets längdverksamhet finns på plats för att delta och påverka utifrån svensk längdskidåknings syn på framtiden.

Les mer
Kinnarps sponsor (kopia)

Kinnarps Interior sponsrar landslaget

Det svenska längdlandslaget har fått en ny sponsor. Kinnarps Interior, Sveriges största kedja av inredningshus för kontor, skola och vård & omsorg, går in som en av åtta teamsponsorer.

– Kinnarps Interior är ett starkt svenskt varumärke, som passar väl in i vår sponsorstruktur, säger Johan Sares, längdchef på Svenska Skidförbundet.

 

Les mer
Team Santander (kopia)

”Restitutionsøkt” med Team Santander

Erik Wickström cyklade med stjärnorna på Mallorca:

Långlöparen och multikonstnären - tillika redaktören av Vasalöparen - Erik Wickström har varit på Mallorca och träffat Team Santander, som försöker ta tillbaka positionen som världens bästa långloppslag från Team LeasePlan Go och Petter Eliassen, samt Team Tynell.
Det gör man bland annat med Johan Olsson och Jens Eriksson i laget. Här berättar Erik för sweski.com om mötet med toppteamet.

 

Les mer
VC-segrare totalt rullskidor 15 (kopia)

Sverige vann 3 av 4 VC-klasser

Dominerade också världscupen på rullskidor:

Sverige dominerade också i världscupen på rullskidor även om Ryssland vann nationscupen.
Det blågula laget tog nämligen hem tre av dom fyra världscuptroféerna och i seniorklasserna segrade dom båda IFK Umeå-åkarna Linn Sömskar och Robin Norum.

 

Les mer
HELLNER i Val Müstair (kopia)

Hellner på snö i Göteborg

Två månader innan världscuppremiären i finska Ruka speedar längdlandslaget upp farten med träningsläger på två snösäkra ställen i Sverige – Torsby och Göteborg! Sprintgänget kör i skidtunneln i Värmland och distansåkarna i den nya skidhallen i Kviberg Park.

– Det känns fantastiskt att vi har dessa tillgångar i skid-Sverige, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

 

Les mer
Newspower

Marika Sundin med VM-guld

Silver till Robin Norum i masstartsloppet:

Marika Sundin avslutade VM på rullskidor med ett suveränt guld i masstartsloppet i fri stil. Med tiden 47.42,9 var hon över halvminuten före tvåan Ilaria Debertolis.
I herrklassen säkrade Robin Norum VM-silvret och därmed blev det ett fantastiskt VM för Sverige i italienska Val di Fiemme.

 

Les mer
Newspower

Nytt VM-guld till Sveriges damer

VM-medalj i alla klasser i teamsprint:

Den svenska medaljhösten fortsätter vid VM på rullskidor i Val di Fiemme i Italien. Linn Sömskar och Marika Sundin höll för favorittrycket och hade inga som helst problem att köra hem VM-guldet i teamsprinten i fristil under lördagen.
Sverige tog medalj i samtliga fyra klasser.

 

Les mer
ANDERSSON, Ebba 024 (kopia)

Skidjuniorer vann i Lidingöloppet

Inte helt oväntat vann Sollefteå GIF Friidrott båda damjuniorklasserna i Lidingöloppet genom stortalangerna Frida Karlsson och Ebba Andersson, båda minst lika brå på vintern som på sommaren.
Ebba imponerade och vann sin klass med fem och en halv minut!

 

Les mer
Podio_SeniorLadies (kopia)

Ny VM-medalj till Linn Sömskar

IFK Umeås Linn Sömskar var ensam svensk på pallen då VM på rullskidor fortsatte med sprint i fristil under fredagen. Hon körde till sig ett VM-silver i damklassen, endast slagen av ryskan Ulyana Gavrilova i finalen.
Övriga svenskar hamnade utanför pallen på sprintdistansen, som inte varit Sveriges distans i världscupen den här säsongen.

 

Les mer
Åre 35 km täten start (kopia)

Årefjällsstafetten - nyhet i Årefjällsloppet

Årefjällsloppet lanserar idag i samband med Åre Höstmarknad den nya tävlingsklassen Årefjällsstafetten!

 

Les mer
Podio_Senior_Ladies (kopia)

Sverige dominerade VM-premiären

Två guld vid backtävlingen i rullskids-VM:

Sverige dominerade totalt när VM på rullskidor inleddes med 10 km klassisk backtävling i italienska Val di Fiemme under torsdagen.
I damklassen blev det tredubbelt till blågult, medan Sandra Olsson blev världsmästare i juniorklassen och Sverige tog medalj i båda herrklasserna!

 

Les mer
Dampall skiathlon (kopia)

Swix och Fischer i rättegång i Norge

Swix överklagar domen mot Fischer i Norge och går till en ny rond i rätten. Swix förlorade första omgången då man klagade Fischer in till rättssystemet för att ha kopierat deras stavar.
- Det här är en principsak för oss, säger Ulf Bjerknes, VD på Swix i en kommentar till norska E24.

 

Les mer
THORN, Viktor porträt (kopia)

Ulricehamn får arrangera världscupen

Det lutar åt att Ulricehamnsborna får välkomna världseliten i längdskidor i januari 2017 och 2019. Igår beslutade nämligen Svenska Skidförbundet att föreslå att staden får arrangera två världscuphelger.

– Det här är fantastiskt! Vi har haft stora tävlingar förr, men en världscup är några dimensioner större, säger Karl-Erik Claesson, vice ordförande i Ulricehamns IF.

 

Les mer