Mobile Version
Desktop Version
JOHANNA OJALA är doldisen som blir expert i SVT:s Vinterstudion i vinter. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
JOHANNA OJALA är doldisen som blir expert i SVT:s Vinterstudion i vinter. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Johanna, 31, också i Vinterstudion!

Vi har tidigare skrivit om att Mathias Fredriksson tar över efter Per Elofsson i SVT:s Vinterstudion den kommande säsongen.
En annan nyhet är 31-åriga Johanna Ojala - en doldis för dom som inte är inne i skidmiljön!

 

Johanna Ojala jobbar idag med Team Leaseplan Go, det norska teamet till Thomas Alsgaard med bland annat Anders Södergren och Jörgen Brink. Men den fd medelpadstjejen har en lång fartstid inom längdsporten.
Hon var en stor talang som junior och tog JSM-medaljer och deltog i JVM som Bergeforsen-åkare. Johanna kommer ursprungligen från Ånge.
Men 31-åringen har alltid varit en mångsysslare och hon har i många år också varit aktiv inom musiken - på flera olika sätt.
– Det känns som att vi har en riktigt bra uppställning med nya namn som kompletterar de mer etablerade SVT-experterna bra, säger projektledaren Jonas Karlsson till SVT:s hemsida.
– Johanna är väl kanske doldisen i sammanhanget. Just nu jobbar hon för ett norskt proffsstall. Det ska bli spännande att höra Johanna i vinter. Jag är övertygad om att hon har mycket att tillföra.
Johanna Ojala har efter sin aktiva karriär jobbat som ledare och tränare på flera nivåer inom svensk längdåkning.

 

Del |
WENG, Heidi Oberstd-TdS-16 (kopia)

Northug åker, Weng avstår i Stockholm

Petter Northug jr meddelar nu att han efter lite tvekan har bestämt sig för att åka torsdagens världscupsprint i Stockholm. Däremot avstår den norska sprintmästaren Heidi Weng tävlingen i huvudstaden.
Arrangören har också lagt in en ny backe för att åkarna skall tvingas ha fästvalla.

 

Les mer
HF blue

ONE WAY lanserar nya vallor

Under närmare 3 års tid har finska ONE WAY jobbat med att utveckla ett sortiment kring vallor. Vallorna har i huvudsak används på världscup och diverse landslag har kört med ONE WAYSs vallor.
Nu inför kommande vinter kommer vi kunna gå på fullt ut med vallor och erbjuda butiker ett fullständigt sortiment till konkurrenskraftiga priser. 

 

Les mer
ABRAMOVA, Olga 001 (kopia)

Olga Abramova testade positivt

Den dopade skidskytten kommer från Ukraina:

Förra veckan kom uppgifter om att en världscupåkare i skidskytte hade testat positivt för doping. Nu tillkännager Ukrainas skidskytteförbund att det handlar om deras åkare Olga Abramova.
En åkare som uppnått flera starka resultat i världscupen den här vintern.

 

Les mer
LINDSTRÖM, Fredrik 002 (kopia)

Fredrik Lindström tillbaka i världscupen

Nu fortsätter  skidskyttevärldscupen i Nord-Amerika, närmare bestämt i Presque Isle i USA. Till den svenska truppen har Fredrik Lindström anslutit sig efter en längre träningsperiod hemma i Sverige. Fredrik, som har gjort en stabil säsong utan något riktigt toppresultat är på jakt efter både världscuppoäng och VM-form.

 

Les mer
VASALOPPET 2012

Daniel Tynell Vasaloppets högtidstalare 2016

Fredag den 4 mars 2016 arrangeras Vasaloppets årliga högtidsfest i Mora kyrka inför det 92:a Vasaloppet som avgörs söndag den 6 mars. Årets högtidstalare blir den trefaldige Vasaloppssegraren Daniel Tynell. Högtidsfesten har hållits varje år sedan Vasaloppets premiärår 1922 men endast tre Vasaloppssegrare har hittills varit högtidstalare. Årets högtidsfest bjuder också på musik och sång av Bengan Jansson och Emma Nordin, samt kröningen av kranskullan Hanna Eriksson.

 

Les mer
Hälsingeleden spårkarta (kopia)

Hälsingeleden ändrar sträckan

Förlängt anmälningstid för helgens tävling:

De är bråda tider som arrangör i dessa väder. Hälsingeleden kommer göra allt för att genomföra ett bra lopp.

 

Les mer
Mål Åre centrum (kopia)

Årefjällsloppets målgång till Åre Torg

Den 1-2 April är det dags för den fjärde upplagan av Årefjällsloppet, som även är final i långloppens Världsmästerskap, Visma Ski Classics. Nytt för i år är att loppets målgång flyttas från Åresjön upp till Åre Torg!

 

Les mer
ØSTBERG, Ingvild Flugstad 008 (kopia)

Norges lag till världscupen i Sverige

Norge kommer som storfavoriter både till världscupsprinten i Stockholm på torsdag och till helgens tävlingar i Svenska Skidspelen i Falun.
Man har båda dom gula ledartröjorna i form av Therese Johaug och Martin Johnsrud Sundby.
Här är Norges starka lag.

 

Les mer
BRÄNNMARK, Viktor 004 (kopia)[1]

Nationell grupp till Stockholm och Falun

I samband med världscuptävlingar får hemmanationen möjlighet att anmäla ett antal nationella åkare utöver landslagsåkarna. Svenska Skidförbundet har nu tagit ut de åkare som kommer att få chansen att tävla på världscuptävlingarna i Stockholm och Falun.

 

Les mer
NILSSON, Stina 003 TdS16 (kopia)

Landslaget till Stockholm och Falun

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex herrar och sju damer som får representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i sprint (k) i Stockholm 11 februari.

Dessutom är det klart vilka sex herrar och sju damer som får förtroendet att åka i landslaget vid Svenska Skidspelen i Falun, 13-14 februari.

 

Les mer
NORDIC ARENA TOBLACH 001 (kopia)

Toblach-Cortina går till plan B

Visma Ski Classics fortsätter i Itlaien:

Visma Ski Classics flyttar sig från Österrike och Seefeld till Italien och Toblach kommande helg. Men även i världscuporten Toblach är det snöbrist och nu går arrangören till plan B som innebär en kortare bana och ny start- och målplats.

 

Les mer
NordicFocus

Lovande mixed-stafetter av Sverige

Sista tävlingsdagen i världscupen i Canmore:

Det svenska landslaget i skidskytte avslutade tävlandet i kanadensiska Canmore med lovande insatser på i single mixed stafett och i mixed stafett. Helt klart är att Sverige har något på gång, även om det inte räckte till pallen den här gången.

 

Les mer
HERMANSSON, Pontus 004 (kopia)

521 deltagare i Mattila Ski Marathon

Norsk seger - Pontus tvåa i Värmland:

Traditionella Mattila Ski Marathon i värmlandsskogarna kunde trots svåra förutsättningar med ett par plusgrader, blöta spår och dimma genomföras på originalsträckan.
521 åkare kom till start, vilket är 31 flera än förra året.

 

Les mer
Robert Eriksson Wadköpingsloppet (kopia)

Robert slog hela Mora-ligan

Wadköpingsloppet i Filipstad:

Formstarke Robert Eriksson från Björkfors slog hela elitgänget till IFK Mora SK i Wadköpingsloppet som hade flyttats från Ånnaboda till Kalhyttan i Filipstad.
Efter Robert följde hela fyra moraåkare, men klubben fick segern i damklassen genom Helene Söderlund.

 

Les mer
NordicFocus

Avgjorde 30 km på tre minuter!

Therese Johaug stack iväg direkt:

Therese Johaug hade mer eller mindre avgjort damernas tremil i Holmenkollen efter tre minuter. Då var hon redan nästan halvminuten före resten av fältet.
Och i mål hade hon satt ”världsrekord” i segermarginal: 3,46 minuter till tvåan Ingvild Flugstad Østberg.

Les mer
Magnus Osth

Eliassen vann också i spurtuppgörelse

Visma Ski Classics i Österrike:

Vasaloppssegraren Petter Eliassen verkar svårstoppad i alla lägen. I stenhårda Kaiser Maximilian Lauf i Visma Ski Classics i Seefeld vann han även i spurten mot en så stark avslutare som Johan Kjølstad.
Han fick också revansch på Tord Asle Gjerdalen från förra helgens förlust i Marcialonga. Bästa svensk var Daniel Richardsson på en 9:e plats.

 

Les mer
Magnus Osth

Brittas chansning gick inte hem

Britta Johansson Norgren jagade sin fjärde raka seger i Visma Ski Classics i söndagens tuffa Kaiser Maximilian Lauf i österrikiska Seefeld.
Det var länge osäkert om damerna skulle åka med eller utan fästvalla. Britta chansade på stakning, men det höll inte när konkurrenterna hade fäste i dom tuffa backarna.

 

Les mer
NordicFocus

Dubbelt Italien i Canmores masstarter

Vann i 85:e försöket:

Italien och den lilla Antholz-dalen i Südtirol firade stora triumfer vid lördagens masstarttävlingar i skidskytte i kanadensiska Canmore i Alberta.
Dominik Windisch vann för första gången på herrsidan, medan Dorothea Wierer tog tredje säsongssegern i en kamp mot dom två andra giganterna på damsidan.

 

Les mer
Novar 20 beskuren_redigerad-1

Max Novak dagens skräll

Teodor fick ge sig i spurten

Junioren Max Novak, Offerdal, satte självaste Teodor Peterson på plats ipå 17 km i Åsarnas ICA-lopp. Det blev en spurtstri uppför Åsarnatsdaions branta upplopp där Max visade sig starkast.

Les mer
Hedda Bångman

Hedda Bångman suverän etta på 17 kilometer

Se upp för Offerdal - Fyra pallplatser i ICA-loppets fyra tyngsta klasser

Åsarna får se upp för Offerdal, sa Åsarnas förste världsmästare Lars-Göran Åslund, sedam offerdalingarna tagit hemm bägge klasserna på korta banan, 17 km, och tagit bägge andraplatserna på långa. Att Hedda Bångman, med två starka SAM-loppe bakom sig och en sjätteplats som bäst, skulle ta hem korta banan var inte oväntat.

Les mer