Mobile Version
Desktop Version
JOHANNA OJALA är doldisen som blir expert i SVT:s Vinterstudion i vinter. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
JOHANNA OJALA är doldisen som blir expert i SVT:s Vinterstudion i vinter. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Johanna, 31, också i Vinterstudion!

Vi har tidigare skrivit om att Mathias Fredriksson tar över efter Per Elofsson i SVT:s Vinterstudion den kommande säsongen.
En annan nyhet är 31-åriga Johanna Ojala - en doldis för dom som inte är inne i skidmiljön!

 

Johanna Ojala jobbar idag med Team Leaseplan Go, det norska teamet till Thomas Alsgaard med bland annat Anders Södergren och Jörgen Brink. Men den fd medelpadstjejen har en lång fartstid inom längdsporten.
Hon var en stor talang som junior och tog JSM-medaljer och deltog i JVM som Bergeforsen-åkare. Johanna kommer ursprungligen från Ånge.
Men 31-åringen har alltid varit en mångsysslare och hon har i många år också varit aktiv inom musiken - på flera olika sätt.
– Det känns som att vi har en riktigt bra uppställning med nya namn som kompletterar de mer etablerade SVT-experterna bra, säger projektledaren Jonas Karlsson till SVT:s hemsida.
– Johanna är väl kanske doldisen i sammanhanget. Just nu jobbar hon för ett norskt proffsstall. Det ska bli spännande att höra Johanna i vinter. Jag är övertygad om att hon har mycket att tillföra.
Johanna Ojala har efter sin aktiva karriär jobbat som ledare och tränare på flera nivåer inom svensk längdåkning.

 

Del |
IMG_6555-1 (kopia)

I Göteborg åker man skidor

Johan Engström har testat nya Skidome:

Nu är nya Skidome i Göteborg klar och flera har redan provat den nya inomhusarenan för bland annat skidor, som vi skrivit om tidigare.
En av dessa är Johan Engström, som här berättar vad han tycker om erbjudandet som nu gör att man har helårsskidåkning också i Sveriges näst största stad!

 

Les mer
JÖNSSON, Markus 012 (kopia)

Nytt rullskidläger i Ulricehamn

I dagarna 25-27 september är det åter igen dags för det populära rullskidlägret i Ulricehamn med Markus Jönsson som instruktör.
Lägret har anordnats flera år i följd och har varit uppskattat bland deltagarna. Lägret riktar sig till alla, både till dig som åkt ett tag och vill bli en bättre rullskidåkare och till dig som är nybörjare och vill ha tips och råd av mer erfarna åkare.

 

Les mer
Lager157 (kopia)

Team Lager 157 väljer KV+

Svenska långloppsteamet Lager 157 inleder samarbete med KV+ som stavsponsor inför nästa säsong.

 

Les mer
CALLE i Sunne 2015-1 (kopia)

Calle slog tillbaka - vann i Norge

Calle Halfvarsson slog tillbaka efter två dagar då det inte har funkat bra i Blinkfestivalen i Sandnes i sydvästra Norge. Vid lördagens avslutande sprinttävling vann svensken finalen - och han fick revansch på Petter Northug jr som bröt en stav och slutade sist i finalheatet.
- Det lossnade lite idag, säger Calle till NRK.

 

Les mer
Start halvmra närmast segrare Edvard Sundman (kopia)

Åsarna-åkarna dominerade halvmaran

I samband med lägret i Ljungdalen ställde Åsarnas åkare också upp i den lokala halvmaran i Ljungdalen förra lördagen. Och skidåkarna dominerade på den tuffa banan med både olika underlag och tuffa backar.
Vann gjorde Edvard Sundman och Frida Hallquist.

 

Les mer
Läger ÅIK Ljungdalen 2015-1 (kopia)

Åsarna körde hårt i Ljungdalen

Guldklubben vaskar fram nya talanger igen:

Klubben är den samma, men åkarna är nya - åtminstone några av dom.
Guldklubben Åsarna IK har flera hål att fylla inför den kommande säsongen och förra veckan lade man ett bra grundlag med ett stenhårt läger i Ljungdalen.
Här växer kanske en ny Johan Olsson eller Ida Ingemarsdotter fram.

 

Les mer
NORTHUG rullskidor -14 (kopia)

Petter Northug från 72:a till 1:a

Säg vad du vill om Petter Northug jr.
Men VM-kungen från Falun är inte lätt att tippa inför en tävling.
Under fredagen vann han masstartsloppet i norska Blinkfestivalen - ett dygn efter att han blev 72:a (!) i backtävlingen Lysebotn Opp!

 

Les mer
dsc_0327 (kopia)

Skidåkare på SUP-SM i Falun

I helgen avgörs SM i stående paddling (SUP) på sjön Runn i Falun. På startlinjen står skidåkarna Erik Wickström och Axel Bergsten, som båda har anammat den populära idrotten vars teknik påminner om stakning.

 

Les mer
WENG rullskidor 002 (kopia)

Weng och Heikkinen klättrade bäst

Heidi Weng och Matti Heikkinen var snabbast i dom stenhårda startfälten när norska Blinkfestivalen inleddes med backtävlingen Lysebotn Opp på rullskidor under torsdagen.
Med mer än 650 höjdmeter att avverka på en halvtimme med 10 procents lutning nästan hela vägen så är det här en av dom tuffaste tävlingarna under hela året.

 

Les mer
FOURCADE, Martin 012 (kopia)

Fourcade öppnar för längdcupen

Martin Fourcade - världens bästa skidskytt - förbereder sig minutiöst inför vinterns VM i Holmenkollen.
Men samtidigt öppnar han för världscupen i längd och kanske dyker lillebror Fourcade upp redan vid premiären i Kuusamo i slutet av november.

 

Les mer
OLSSON, Johan action001 (kopia)

Johan Olsson missar Blinkfestivalen

Johan Olsson var ett av dragplåstren i den här veckans Blinkfestival i Sandnes i sydvästra Norge. Men världsmästaren från Åsarna har åter igen fått lämna återbud på grund av sjukdom.
Ett öde han delar med Therese Johaug och Ole Einar Björndalen, skidskytte-kungen.

 

Les mer
STEIRA, Kristin Størmer 005 (kopia)

Steira och Kershaw gifta i helgen

Norska OS- och VM-segrarinnan Kristin Störmer Steira och kanadensiska världsmästaren Devon Kershaw gifte sig i norska Lofoten i helgen.
Stora delar av det norska damlandslaget var på plats i dom natursköna omgivningarna då dom båda skidstjärnorna gav varandra sitt ja.

 

Les mer
NORUM, Robin 001 (kopia)

Sverige överlägsna i rullskids-VC

Linn Sömskar vann alla tre dagar:

Det har varit en mycket lyckad helg för det svenska rullskidslandslaget vid världscupen i Madona i Lettland. Det blågula laget dominerade totalt och ”värst” var IFK Umeås Linn Sömskar som vann alla tre tävlingarna.

 

Les mer
lars suther (kopia)

Lars och Annika ”King and Queen of the Hill”

Lars Suther, IFK Mora och Anikka Löfström, Tem Exspirit (Årsunda IF) vann King respektive Queen of the Hill i Sälen. Lars försvarade segern från förra året.
Det tävlades också på rullskidor och här fick dom båda backsegrarna ge sig för Jimmie Johnsson respektive Stina Nilsson.

 

Les mer
NordicFocus

Tyska OS-segrare väntar barn

Vid OS i Vancouver 2010 vann Claudia Nystad och Evi Sachenbacher-Stehle OS-guld tillsammans i teamsprint. Nu väntar båda barn och skidkarriären är över.

 

Les mer
Piteå-killar rullskidsrace (kopia)

Norrbottens-herrarna pressade varandra

Några av Norrbottens och Piteås bästa herråkare körde hårt i tisdagens rullskidrace i Jävre med 22 km klassisk stil och masstart på programmet. Vann gjorde till slut Johan Westerlund.

 

Les mer
JOHANSSON NORGREN, Britta 004 (kopia)

Skidåkarna vann i ”Sollefteå-trippeln”

Både Britta Johansson Norgren och Robin Bryntesson vann i helgen totalt i ”Sollefteå-trippeln” där det tävlades både i cykling, simning och löpning.
Britta och Robin vann tävlingsklasserna över den kortare distansen.

 

Les mer
STEEN, Adam 004 (kopia)[1]

Adam Steen byter till AXA SC

Falun-Borlänge SK:s Adam Steen byter klubb till AXA Sports Club den kommande säsongen. Där blir han klubbkompis med bland annat Martin Holmstrand och Jimmie Johnsson, som redan är Adams träningskompisar hemma i Falun.

 

Les mer
JOHAUG PK-Fischer001 (kopia)

Therese Johaug bröt handen

Therese Johaug föll under en löptur i Seiser Alm och bröt handen. Men det gick flera dagar innan han berättade om skadan.
Nu väntar först operation på tisdag och därefter alternativ träning för 27-åringen.

 

Les mer
BRYNTESSON, Robin 020 (kopia)

”Brinken” och ”Brynte” cyklade bäst

Skidåkarna Jörgen Brink och Robin Bryntesson trampade på bäst och vann 90 respektive 45 kilometer vid Forsmotrampet i helgen.
Det visar att båda kan mycket mera än att åka skidor. Det gick undan på vägarna kring Sollefteå!

 

Les mer