Mobile Version
Desktop Version

Susanna Karlevill in i SSF:s styrelse

Susanna Karlevill, vd för fastighetsbolaget Kopparstaden i Falun, valdes till ny ledamot i Svenska Skidförbundets styrelse under förbundets extra årsmöte, som genomfördes på Bosön i samband med Skidtinget.

SUSANNA KARLEVILL är ny styrelsesledamot i Svenska Skidförbundet efter det extra årsmöte som hölls i samband med Skidtinget. Foto: SVENSKA SKIDFÖRBUNDET
SUSANNA KARLEVILL är ny styrelsesledamot i Svenska Skidförbundet efter det extra årsmöte som hölls i samband med Skidtinget. Foto: SVENSKA SKIDFÖRBUNDET

– Vi välkomnar Susanna in i Svenska Skidförbundets styrelse. Hon besitter ett dokumenterat gott ledarskap och har stor erfarenhet av strategiskt styrelsearbete. Hon har dessutom djup och lång förståelse för hållbarhetsfrågor och folkhälsa, något som vi verkligen brinner för. Så vi är övertygade om att stämman har valt in en person som positivt kan påverka och göra skillnad på vår väg framåt, säger förbundsordförande Karin Mattsson.

Susanna är nuvarande vd på fastighetsbolaget Kopparstaden i Falun och har innan dess haft olika chefsposter inom Sandvik och SSAB. Men hon har även mångåriga erfarenheter av föreningslivet.

– Jag har varit aktiv inom föreningslivet hela mitt liv, dels som ungdom inom Scouterna och Röda Korset Ungdomsförbund och som vuxen i Soroptimisterna. Så det är med stor nyfikenhet och även öppenhet som jag nu gå in i styrelsen för Svenska Skidförbundet. Jag hoppas kunna bidra med ett hjärta som slår för den ekologiska och sociala hållbarheten och en hjärna som tycker om visioner, strategi och målarbete, säger Susanna Karlevill.

Hon är också en hängiven skidåkare, både utför och på längd, och har bland annat åkt tre Tjejvasor.

– Jag älskar snö och bor man i Falun är det en stor förmån att ha så nära till både längd- och utförsåkning, något jag nyttjar så fort tillfälle ges! Att få arbeta med Svenska Skidförbundets vision ”Bäst i världen – Alla på snö” är en ära och det är en stor glädje att få dela passionen för snö med många likasinnade, säger Susanna.

Susanna ersätter Anna Ottosson Blixth som har anställts som verksamhetsutvecklare på Svenska Skidförbundet och därför behövde ersättas i styrelsen.

I Svenska Skidförbundets styrelse ingår även Linda Wikström, Emelie Öhrstig, Göran Nilsson, Lennart Käll och Stefan Bessman.

Del |