Mobile Version
Desktop Version

Stockholms rullskidsprint med DM

Stockholms rullskidsprint, tillika öppet DM, har avgjorts i södra Stockholm. Tävlingen går också under namnet Dagges Dubbel, efter skidledaren Dag ”Dagge” Svensson.

ladda ned (1)
IMG_2570

- Med Dagges Dubbel erbjuder vi en kompakt och annorlunda rullskidtävling för åkare i alla åldrar, säger tävlingsledare Olof Ekberg. Del 1 i tävlingen avgörs i fri stil på sprintovalen vid Gubbängens IP och del två i ett backrace i klassisk stil vid närliggande högdalstoppen.

- I år vände vi oss till flera skidgymnasier med inbjudan och glädjande nog skickade Mora skidgym en minibuss med elever. Det var en upplevelse inte minst för de yngre i distriktet att få se de här åkarna tävla och med tanke på det växande skidintresset i Stockholm är det bra för skidgymnasier att göra lite PR för sina verksamheter, kan man tänka sig.

I flera klasser blev kampen om slutseger hård.

I D17-39 lyckades Erica Lavén, Täby IS vinna före sin klubbkompis Tove Karlsson och i H17-39 var det en kamp till sista stavtag innan Johan Ekberg, Nacka Värmdö Skidklubb lyckades pressa sig förbi Truls Gisselman, Rehns BK.

Del |