Mobile Version
Desktop Version

Sprint på Olympiastadion i Helsingfors

Den 26:e januari 2021 är det klart för en sprint med stora delar av världseliten på Olympiastadion i Helsingfors. Den mäktiga arenan är nu totalrenoverad och skall ta emot världseliten på längdskidor i den finska huvudstaden.

 

KRISTA PÄRMÄKOSKI ser fram till Helsinki Ski Weeks nästa vinter. Foto/rights: ROLF ZETTERBERG/kekstock.com
KRISTA PÄRMÄKOSKI ser fram till Helsinki Ski Weeks nästa vinter. Foto/rights: ROLF ZETTERBERG/kekstock.com

Det är FIS som meddelar att det finska skidförbundets kommersiella firma Nordic Ski Finland och staden Helsingfors står bakom tävlingen och att arenan under en månad vill erbjuda skidmöjligheter mitt i centrum.
Det kommer att arrangeras Helsinki Ski Weeks mellan 25:e januari och 28:e februari 2021. Elitsprinten blir alltså starten på skidfestivalen. Sprintbanan kommer att gå på Olympiastadion och i området precis runt arenan. Tävlingen går under tisdagen direkt efter världscupen i Lahtis.
Enligt arrangören är Krista Pärmäkoski en som redan ser fram till tävlingen:
– Det har varit efterlängtad att få en tävling som det här och det är härligt att det nu inte bara blir en elittävling utan också banorna kommer att kunna användas av alla i staden. Banan vill definitivt aktivera skolbarn och firmor till att arrangera idrottsdagar. Det är unikt att kunna åka skidor vid den legendariska Olympiastadion, säger Pärmäkoski.

 

Del |