Mobile Version
Desktop Version

SAIK skidor storsatsar på barn och ungdomar

I höst firar Sävedalens AIK Skidor 10 års jubileum och intresset för att åka längdskidor i Göteborg är större än någonsin. Det finns flera orsaker till det. En stor bidragande sådan är skidanläggningen SKIDOME som gör det möjligt att åka skidor inomhus hela året, samt SAIKS välbesökta torsdagsträningar med grupper för alla åldrar.

Genom ett fantastiskt avtal med SKIDOME samt SAIK Skidors egen subvention till alla yngre medlemmar i år är vi inte beroende av en snörik vinter utomhus. Alla som deltar på minst 5 träningar inomhus i vinter och är eller blir medlemmar i klubben ges möjlighet att köpa årskort till 75% rabatt mot ordinarie pris. Ett kort som gäller för ett helt år!

 

”Vi hoppas att detta fantastiska erbjudande skall bidra till att flera av våra medlemmar kan använda den fina anläggning för längdåkning som vi har här i Göteborg”, säger Dan Kuylenstierna, engagerad tränare i SAIK Skidor. Tillväxten av medlemmar har ökat de sista åren och förhoppningen är att vi skall bli ännu fler, lägger han till. Dan har i över 5 år varit tränare i SAIK Skidor och tränar de allra yngsta, men även våra ungdomar i 13-16 årsgruppen.

 

SAIK Skidor har sedan tidigare satsat på att investera i utrustning för barn så att alla som vill prova att åka längdskidor kan låna pjäxor, skidor och stavar innan man eventuellt investerar i egen utrustning. Detta har möjliggjorts genom stöd från Skidlyftet förra året.

 

SAIK Skidor har träningar på torsdagar under i stort sett hela året. Förutom skidåkning på snö, både inomhus i SKIDOME och utomhus vintertid arrangerar klubben barmarksträning och träning på rullskidor eller inlines. ”Vi drar igång barmarksträningarna i början av april”, säger Tommy Jonsson, en av de tränare som har varit med sedan starten för 10 år sedan. ”Då kör vi ett kombinationspass som innehåller styrka, balans, stretch, löpintervaller i skogen, samt mosshandboll”.

”På hösten kör vi rullskidor eller inlines och under november till december kör vi inne i SKIDOME. Våra barn och ungdomars färdigheter på snö har haft en väldigt fin utveckling sedan vi började träna i SKIDOME, något som även märks på resultaten klubbens medlemmar haft på tävlingar både lokalt och nationellt.

 

Är du nyfiken och vill veta mer om SAIK Skidor och verksamheten så kan du förutom att gå in på hemsidan titta på filmen om SAIK Skidor som är gjord av skidjunioren Emma Ravakko, Under ett år följde hon juniorernas verksamhet med filmkameran ur perspektivet; ”Visst kan man åka skidor i Göteborg”. Filmen har nu över 2 000 visningar på Youtube och kan ses via denna länk:

https://www.youtube.com/watch?v=O3Cp7zaUTeQ&t=1

”En riktig feelgood-film som vi hoppas kan inspirera fler att börja med denna fina sport” säger Odd Wallum som är aktiv tränare och ordförande i SAIK Skidor.

 

Del |