Mobile Version
Desktop Version

Man avled i StafettVasan fredag

Vasaloppet tvingas i dag, fredag den 1 mars, meddela att en man i 70 års åldern, hemmahörande i mellersta Sverige, avlidit i samband med sitt deltagande i Stafettvasan 2019. Mannen, som åkte sträckan mellan Mångsbodarna och Evertsberg, föll ihop i spåret nära kontrollen i Risberg, cirka tre mil från starten i Sälen.

Det var strax efter lunch som mannen föll ihop i skidspåret. Andra deltagare startade direkt hjärt- och lungräddning och sjukvården larmades. Vasaloppets sjukvårdsteam var snabbt på plats och även ambulans. Läkarna konstaterade dock att mannens liv inte gick att rädda och han avled på plats. Mannens anhöriga är underrättade.

– Lokaliseringen i spåret och närheten till de räddningsinsatser som fanns tillgängliga gjorde att medicinsk personal snabbt kunde komma på plats.Trots detta gick hans liv inte att rädda. Vasaloppet har hög beredskap för de olika typer av olyckor som kan inträffa i spåret och under Vasaloppets vintervecka arbetar närmare 200 personer inom sjukvårdsorganisationen, säger Ulf Hållmarker, tävlingsläkare och ansvarig för sjukvården under Vasaloppets vintervecka 2019.

Del |