Mobile Version
Desktop Version

Ingen svensk på pallen i IBU-cupen

Sverige nådde inga pallplatser i helgens IBU-cup på Idre Fjäll där 40 nationer tävlade i sprint och jaktstart.
Närmast var åter igen Elisabeth Högberg som slutade 6:a i jaktstarten efter att ha åkt upp sig två placeringar.

 

FRANZISKA HILDEBRAND har varit nära en seger i världscupen tidigare, men nu fick hon den äntligen. Och det på en dag då Tyskland tog alla pallplatserna. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/sweski.com
FRANZISKA HILDEBRAND vann IBU-cupens sprint och jaktstart på Idre Fjäll. Foto/rights: MARCELA HAVLOVA/kekstock.com

”Bettan” blev alltså 8:a i sprinttävlingen. Hon hade lite häng på pallen, men i det sista skyttet bommade hon ett skott och med totalt tre straffrundor fick hon se att två fransyskor och en italienska var före i kampen om den sista pallplatsen.

Tyska veteranen Franziska Hildebrand försvarade ledningen men var under press. Ryskan Evgeniya Burtasova sköt fullt och var i ledningen ut från det sista stående skyttet. Men Hildebrand vände på steken och vann med 11 sekunder.

Emma Nilsson klättrade rejält och slutade 17:e efter ett utgångsläge som 53:a. Hon bommade bara ett av 20 skott och var under två minuter efter i mål. På slutet passerade också Emma lagkompisen Ingela Andersson. Hon sköt två felfria serier och var på väg mot något stort. Men sedan blev det tre rundor och Ingela slutade som 20:e efter att ha startat från en 48:e plats.

I herrklassen gjorde Viktor Brandt ett mycket bra lopp i lördagens sprint och var 7:a. Men hela 6 straffrundor i jaktstarten gjorde att han föll till en 24:e plats. Det räckte ändå till å bli bäste svensk i en tävling där Sverige inte helt håller nivån till dom bästa.

Ryssen Vasilii Tomshin sköt fullt och gick upp från en 3:e till en seger med över minuten. Bakom höll norrmannen Aleksander Fjeld Andersen undan till en 2:a trots fyra straffrundor och prss från ryssen Alexander Povarnitsyn.

Resultaten hittar du här.

 

 

Del |