Mobile Version
Desktop Version

Planerar ny skidaffär i centrum:

Gunnar Hammarberg satsar i Östersund

Butik i mindre skala ute på Frösö Park ifjol blir nu storsatsning i lokaler på Östersund handelscentrum Lillänge. Målsättningen är en samlingspunkt för skidintressade jämtar när skidprofilen Gunnar Hammarberg och hans Elitsport.se erbjuder försäljning, fystester och skidvallning under ett och samma tak.

Gunnar Hammarberg 2
GUNNAR HAMMARBERGS nya lokaler på Lillänge renoveras inför invigning 23 december.

Frösöbon och skidprofilen Gunnar Hammarbergs bakgrund i skidvärlden är den bredast tänkbara. Elitkarriären tog honom till världscupen, han har gjort en sejour som tränare för det svenska juniorlandslaget och han har ansvarat för vallning på internationell toppnivå inom både långlopp och traditionell skidåkning.

Skidåkningen ger mig ännu mer nu än när jag satsade på mig själv. Det är givande att introducera folk in i något som jag vet har gett mig så otroligt mycket. Det spelar ingen roll om det handlar om att hitta rätt skidor, att förbättra tekniken, ge en inspirerande föreläsning eller säkerställa bra vallning inför en motionsåkares första Vasalopp, säger Hammarberg.

Inte helt oväntat är det också bredden, med alla tjänster under samma tak, som har blivit Hammarbergs nisch.

—Jag vill kunna gå in och se till att materialet blir rätt från början redan inför skidlektionen med mig. Vi erbjuder också kompetens inom fys- och rörlighetstester av just samma anledning. Många gånger kan man faktiskt känna vilka teknikbrister en skidåkare har redan på massagebänken.

2018 öppnade Elitsport.se i lokaler på Frösö Park. Då i ett småskaligt format som nu ska växlas upp i ny lokal som granne till Mekonomen på Lillänge.

—Ute på Frösö Park hade vi våra öppettider utifrån kundbokning, det lämpade sig jättebra som ett insteg på fysisk handel och för att få erfarenhet. Nu växlar vi upp med öppettider 10-19 på Lillänge, säger Hammarberg.

Utöver till vallaservice, fystester och butiksverksamhet stänger inte Hammarberg några dörrar för ytterligare aktivitet. Elitsport.se strävar mot en känsla av hemtrevnad och mot att vara en knytpunkt för allmänt skidintressade.

—Butiken ska ge besökaren en välkommen känsla av att komma hem till mig. Det kan absolut bli aktiviteter med föredragshållare eller en samlingspunkt för att följa skidlopp på helger, säger Hammarberg.

Elitsport.se inviger lokalerna på Lillänge den 23 november.

 

Del |