Mobile Version
Desktop Version

Berners ny partner för skidskyttarna

Bilföretaget Berners blir ny partner till Svenska Skidskytteförbundet och skriver ett treårigt avtal där det ingår att förbundet bland annat kommer att köra laddbara bilar från Volkswagen.

 

Nicklas Olausson
SKIDSKYTTELANDSLAGET får bilföretaget Berners som ny partner. Foto: NIKLAS OLAUSSON

Berners, som är verksamma inom försäljning och service av Volkswagen-koncernens produkter i Östersund, Sundsvall, Sveg, Härnösand och Åre, blir från och med 2020-11-01 ny partner till Svenska Skidskytteförbundet.

Volkswagens utveckling inom elektrifiering är verkligen något som tilltalar oss och ett bevis på att vi delar samma framtidsvision, säger Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip. Vi är oerhört glada och stolta över det här samarbetet med Berners och Volkswagen, vilket också innebär att våra aktiva och ledare kommer att färdas i trygga och säkra bilar.

En viktig del i avtalet är att förbundets ledare och aktiva kommer att köra laddbart ute på vägarna. De bilar som kommer att användas är bland annat helt eldrivna Volkswagen ID.4 (som kommer i början av 2021) och laddhybriderna Passat GTE, Tiguan GTE samt transportbilar i form av Crafter och Caravelle.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Svenska Skidskytteförbundet. Det här är en sport som hela tiden ökat i popularitet och den passar väl in i vår kommunikation, inte minst eftersom mycket av det svenska skidskyttet är koncentrerat till Östersund, där vi har en stor del av vår verksamhet, säger Stefan Rasteby, koncernchef Berners.

I och med avtalet, som sträcker sig fram till 2023, vill Berners främja sina affärer på kort och lång sikt. Berners kommer att använda skidskyttet i sin kommunikation och avser med sitt engagemang att stödja svenskt skidskyttes vision att vara världsledande inom sin idrott.

 

Del |