Mobile Version
Desktop Version
HARALD ØSTBERG AMUNDSEN är bara en av många mycket starka åkare i det norska U-landslaget. Foto/rights: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/kekstock.com
HARALD ØSTBERG AMUNDSEN är bara en av många mycket starka åkare i det norska U-landslaget. Foto/rights: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/kekstock.com

Här är Norges U- och juniorlandslag

Det är en tuff kamp om att komma med i Norges landslagsgrupper. Men nu har skidförbundet tagit ut nästa års landslag för juniorer och rekryt.
Det är många bra namn i alla lagen även om stortalangen Helene Marie Fossesholm flyttades direkt upp i A-laget för seniorer.

 

Dessa ingår i Norges rekryt och juniorlandslag inför säsongen 2020-2021:

Rekrytlandslag
Damer

Hedda Østberg Amundsen, Asker Skiklubb

Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten Skilag

Tiril Liverud Knudsen, Konnerud IL

Julie Myhre, Byåsen IL

Mathilde Myhrvold, Vind IL

Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL


Herrar

Harald Østberg Amundsen, Asker Skiklubb

Iver Tildheim Andersen, Rustad IL

Ansgar Evensen, Vind IL

Jan Thomas Jenssen, Hommelvik IL

Håvard Moseby, Kjelsås IL

Mattis Stenshagen, Follebu SK

 

Juniorlandslag
Damer

Margrethe Bergane, Konnerud IL

Anna Heggen, Svea Skilag/NTG Lillehammer

Emma Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb

Maria Hartz Melling, Konnerud IL

Tuva Lislevand, Oddersjaa SSK

Mari Landro Svingheim, Konnerud IL

 

Herrar

Lars Agnar Hjelmeset, Gjelleråsen IF

Aleksander Elde Holmboe, Bærums Verk og Hauger Idrettsforening

Nikolai Elde Holmboe, Bærums Verk og Hauger Idrettsforening

Martin Kirkeberg Mørk, Drammens Ballklubb

Jonas Vika, MjøsSki/NTG Lilleham

 

Del |
20240318, J-landskampen 001 kopia

Svensk dubbelseger i landskampen

Starka blågula juniorer i Estland:

Dom svenska juniordamerna vann dubbelt i den nordiska juniorlandskampens stafett i Otepää i Estland under söndagen. Förstalagets Minna Mikaelsson spurtade precis ifrån Moa Lindgren i andralaget och båda hänvisade Norge till tredje plats.
Killarna var också bara några centimeter från segern.
 

20240317, NILSSON Klas 7-mila kopiera

Klas vann 7-mila för femte gången

Klas Nilsson, Team Exsitec tog sin 5:e seger i 7-mila i Västerbotten och tangerade därmed självaste Assar Rönnlund vad gäller antalet segrare.
Men det blev en tuff fight mot Isac Holmström och Simon Öberg.
Sofia Lindberg, Robertsfors var snabbaste dam över dom 76 kilometrarna.

17.03.2024, Canmore, Canada (CAN):Mona Brorsson (SWE), Peppe Femling (SWE), (l-r) - IBU World Cup Biathlon, mass men, Canmore (CAN). www.nordicfocus.com. © Manzoni/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

Hanna och Martin sexa i masstarterna

Mona och Peppe tackades av i Canmore:

Världscupen avslutades med spännande masstarter under söndagen, i varmt och soligt väder i Canmore. Hanna Öberg var åter i medaljläge men blev sexa i mål efter ännu ett fint lopp. Martin Ponsiluoma hamnade också på sjätte plats efter en trist start med med stark åkning.
 

20240317, Birken 3 bästa herrar kopiera

Nygaard och Smedås vann Birke’n

Det blev norska segrar på hemmaplan under söndagens Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer. Åkarna fick en fin tur över fjället på dom 54 kilometrarna sedan tävlingen flyttats från lördagens snöstorm.
Andreas Nygård, Team Ragde Charge vann för tredje gången och Magni Smedås, Team Eksjöhus tog sin första seger.
 

20240101, AMUNDSEN Harald Østberg 001 kopiera

Amundsen höll undan för Klæbo

Bara Norge i herrarnas världscup:

Det blev en ren norsk uppvisning under världscupfinalen på Lugnet i Falun under söndagen. Tre norrmän på pallen både i masstartsloppet och i världscupen totalt.
Johannes Høsflot Klæbo vann för tredje gången den här helgen i Falun, men det räckte ändå inte för att komma ikapp Harald Østberg Amundsen i den totala cupen.
 

20240317, DIGGINS WC-segrare kopiera

Jessie Diggins drottningen på Lugnet

Hon gav sig inte med att bara vinna världscupen totalt.
Jessie Diggins blev drottningen på Lugnet i Falun då hon också vann finaltävlingen.
För Sverige strulade det det i masstarten med dåligt glid, brutna stavar och trötta ben.
Jonna Sundling var bäst på fjärde plats.
 

20240316, D20-22 jaktstart kopiera

Spännande men blåsiga jaktstarter i JSM

Skidskytte:

Det var betydligt snabbare före än igår, men med luriga vindar på vallen som ställde till problem för de unga skidskyttarna när Junior-SM fortsatte med spännande jaktstarter på nationalarenan i Östersund under lördagen. Fem åkare vann sina klasser för andra dagen i rad.
 

20240316, SEBBE 001 kopiera

”Sebbe” tvåa i jaktstarten i Canmore

Peppe Femlings sista världscuptävling:

Sebastian Samuelsson gjorde ett mycket bra lopp och avancerade från 6:e till 2:a plats i jaktstarten i Canmore. En välbehövlig pallplats efter flera stolpe-ut-resultat på sistone.
Mycket uppmärksamhet fick också Peppe Femling, den svenske veteranen gjorde nämligen sin sista världscuptävling och precis som Mona Brorsson avslutar han nu karriären.
 

20240316, KLÆBO, Johannes Høsflot

Klæbo imponerade i snövädret – Sverige långt efter

Johannes Høsflot Klæbo tog ett nytt steg då han utklassade konkurrenterna över 10 km klassisk intervallstart i snövädret på Lugnet i Falun. Den norska stjärnan tog sin sjätte raka världscupseger och var hela 22 sekunder före Iivo Niskanen som vann en sekundstrid där bakom.
Svenskarna var långt efter och hade en mycket tung dag.
 

20230316, RAVALD Måns kopiera

Sverige med två andraplatser i Otepää

Efter segrar i fredagens sprint blev det andraplatser både på tjej- och killsidan för Sverige i den nordiska juniorlandskampen i Otepää i Estland.
Matilda Grahn, Mora var tvåa i damernas 5 km klassisk och Måns Ravald, Ås blev också tvåa i herrarnas 10 km klassisk. Det blev norsk seger i båda klasserna.
 

20240316, WC Falun dam 3 bästa kopiera

Finland dominerade – Jonna 3:a igen

Dom finska damerna tog en sällsynt dubbelseger i snövädret på Lugnet i Falun. Jonna Sundling var åter igen 3:a, precis som i fredagens sprint.
Men damernas 10 km klassisk i världscupen blev också en kamp om rätt valla i det häftiga snövädret där flera om dom svenska damerna fick det tungt.
 

20240315, MIKAELSSON o HÄGG kopiera

Sverige dominerade nordiska J-landskampen

Seger i båda klasserna i sprinten:

Sverige vann både dam- och herrklassens sprint i den nordiska juniorlandskampen i Otepää i Estland under fredagen. Dessutom blev det tredjeplatser i båda klasserna.
Fristilssprinten för dom yngre juniorerna blev en stor framgång för det blågula laget.

3V4A4181 2 kopiera

Skidskytteaction på JSM i Östersund

Det var fina förhållanden på skidskyttestadion i Östersund när andra delen av Junior-SM inleddes med spännande sprinttävlingar under fredagen. Det kämpades hårt om medaljerna i åtta olika åldersklasser. Elsa Tänglander och Elsa Brandt hade dagens största segermarginaler.

20230211, BØ, Johannes Thingnes kopiera

Ren utklassning av Bø – ”Sebbe” 6:a

Johannes Thingnes Bø hotades av storebror Tarjei i kampen om världscupen i skidskytte. Då slog han till med ett monsterlopp i Canmore och vann sprinten med över en minut.
Sebastian Samuelsson var nära pallen men slutade 6:a efter ett nytt, bra lopp.

20240315, KLÆBO Johannes Høsflot sprint WC kopiera

Klæbo höll ny uppvisning på Lugnet

Johan Häggström kraschade i finalen i Falun:

Johan Häggström krockade med Erik Valnes i herrarnas final på Lugnet i Falun och placerades sist i finalen. Valnes var fly förbannad och rasade över svensken.
Istället fick publiken se en ny uppvisning av Johannes Høsflot Klæbo som gjorde som han ville i finalen och tog en ny seger i tillägg till sprintvärldscupen totalt.

20240315, LINN SVAHN sprint WC kopiera

Linn hyllades för sprintcupen

Skistad slog svenskorna åter igen, men:

6.000 personer trotsade regnet på Lugnet i Falun och fick se en ny duell mellan den långa norskan Kristine Stavaas Skistad och dom svenska sprintstjärnorna.
Och Skistad vann igen, precis som i Lahtis och Drammen. Men Linn Svahn var tvåa och hyllades efteråt då hon fick världscuppokalen i sprint.
 

20230317, HALFVARSSON Calle 001 kopiera[1]

Calle missar världscupfinalen i Falun

Calle Halfvarsson missar helgens världscupfinal i Falun där det är tävlingar både fredag, lördag och söndag. Hans förkyld är ännu inte bra och Sågmyra-profilen kan därför inte avsluta världscupen på hemmaplan.
 

Sprint

Heijdenberg slog till med 15:e

Vittozzi bara 7 poäng efter Tandrevold i världscupen:

Lisa Vittozzi vann säsongens sista sprint i världscupen i skidskytte. Och när världscupledarinnan Ingrid Landmark Tandrevold bara slutade 17:e i Canmore i Kanada skiljer det nu endast 7 poäng inför dom två sista tävlingarna.
Dom svenska damerna sköt bättre än på länge och mest imponerade Anna-Karin Heijdenberg som var 15:e i bara sin tredje världscuptävling.
 

20240314, BIRKEN flyttar dag kopiera

Birke'n skjuts upp till söndag

Birkebeinerrennet, den 12:e Pro Tour-etappen och sista Grand Classics-evenemanget under säsong XV, var planerad att arrangeras denna lördag mellan Rena och Lillehammer i Norge men har skjutits upp till söndagen den 17 mars på grund av svåra väderprognoser med kraftigt snöfall och vind i fjällen. 

20240314, svensk juniorcup skidskytte kopiera

Följ junior-SM i skidskytte live

Vi har nyligen kunnat följa våra duktiga juniorer under Junior-VM i Estland, och nu har du återigen chansen att se dem tävla i direktsändning. Expressen och Bonnier News lokala sajter sänder live nu när är det dags att göra upp i årets sista Junior-SM i Östersund.