Mobile Version
Desktop Version

Deltagarrekord i Götalands-premiär

Trots en väldigt varm decembermånad så kommer Äspereds IF och Borås GIF genomföra lördagens tävlingspremiär för längdskidor, JulKaramellen. Tranemo IF har med öppna armar tagit emot arrangörerna som får låna Hagatorpets vita guld för att kunna starta upp skidsäsongen 2019-2020.

 

Snön som var tillverkad vid Borås GIF Skidarena har de senaste veckorna smält bort i det milda vädret. Därför har man sett över olika alternativ för att ändå kunna starta upp tävlingssäsongen på lördag.

- Det är såklart synd att vi inte kan arrangera på vår hemmaarena men det viktigaste är att vi kan erbjuda alla barn och ungdomar säsongens första tävling. I Tranemo får vi bästa möjliga förutsättningar för att genomföra JulKaramellen utifrån det rådande väderläget säger Jonas Peterson, ordförande Borås GIF.

Ungdomar från 7 år upp till senioråkare är anmälda till tävlingen och arrangören kan redan nu bekräfta ett nytt deltagarrekord för tävlingen som arrangeras för 3:e året i rad.

- Intresset har varit enormt och vi tror att vi kommer ha 150 åkare med i tävlingen på lördag. Det är nästan dubbelt så många som ifjol vilket bekräftar att behovet av en tidig säsongspremiär är önskad bland alla skidungdomar säger tävlingsledare Klaes Göransson från Äspereds IF.

Del |