Mobile Version
Desktop Version

Polisen Anna till skidförbundet

Anna Norman går från jobbet som polis till längdkonsulent på Svenska skidförbundet. 37-åringen från Domsjö har dock en gedigen bakgrund inom skidåkningen och är på inga sätt och vis någon nybörjare i ämnet.

- Jag har fått mitt drömjobb, säger Anna till Örnsköldsviks Allehanda och tillägger att det handlar om att vara längdkonsulent i Svenska skidförbundets regi.
Hon gick själv skidgymnasiet i Sollefteå, men sedan blev det polisjobbet och skidorna lades på hyllan. Nu är hon dock tillbaka som längdkonsulent på förbundet.
- Jag har inget illa att säga om polisjobbet. Tvärt om, säger hon till tidningen
- Jag har jobbat sju år som polis. Jag tycker om att jobba med människor och har haft jättebra kollegor. Men när den här chansen dök upp då kunde jag inte avstå, säger hon.
Och nu får hon jobba med sitt stora intresse. Anna Norman var som junior på väg mot Sverige-eliten, men ryggproblem satte stopp för karriären.
- Efter tiden på skidgymnasiet i Sollefteå fick jag ett stipendium och tävlade i två år i USA. Jag bodde i Albuquerque i New Mexico och tävlade för skolan där i en slags motsvarighet till NHL-hockeyns western conference. Det var mycket skidor i Colorado och så, säger hon.
Framgångarna kom inte och så småningom blev hon alltså polis. Nu har hon två barn och är skidtränare för Vårbys skidjuniorer. Om sitt nya jobb säger hon så här till ÖA:
- Det finns ett behov av den här tjänsten, som innebär att jag ska stötta ledare ute i föreningarna, hjälpa till med utbildning och sprida kunskap. Man kan säga att jag ska fungera som en länk mellan förbundet och föreningarna, säger hon.
Hennes arbetsfält blir i princip hela Norrland.
- Jag hoppas kunna fylla min uppgift. Jag vet att det finns ett behov. Skidåkning är lite i medvind just nu, även om det har blivit färre utövare. Bara i vår kommun fanns många fler klubbar när jag var aktiv – framför allt på landsbygden.
Anna Norman bor i Domsjö med man och två barn.

 

Del |