Mobile Version
Desktop Version
null

Frida och Ebba sjuka – mardröm för blågult

Varken Frida Karlsson eller Ebba Andersson kommer till start i söndagens femmil i Holmenkollen. Det är ju en mardröm för det svenska laget som också fick en helsvart dag i herrarnas tävling idag. – Ebba åker hem omedelbart, säger damtränaren Stefan Thomson enligt Expressen.
2023-03-11
null

Sara tog JVM-brons i Kazakstan

Sara Andersson från Mora tog Sveriges första medalj på tredje plats i lördagens sprint för de äldre juniorerna vid VM i Shchuchinsk efter en spännande sekundstrid på slutvarvet. Alva Sköld blev dessutom stark sjua i mål, medan Erik Larsson hamnade på en fin niondeplats i herrarnas tävling.
2023-03-11
 
08.01.2021, Oberhof, Germany (GER):Martin Ponsiluoma (SWE) -  IBU World Cup Biathlon, sprint men, Oberhof (GER). www.biathlonworld.com © Manzoni/IBU. Handout picture by the International Biathlon Union. For editorial use only. Resale or distribution is

Världscupen i Östersund:

Sverige hade ledningen – missade pallen

Sverige var i ledningen inför den sista sträckan av herrstafetten i världscupen i Östersund. Men det blev den sura 4:e platsen på en dag då herrarna presterade bättre än damerna – trots att herrarna inte hade fullt lag, något damerna hade. Norge vann båda stafetterna.
2023-03-11
 
null

JSM i klassisk i Gällivare:

Tre tjejer inom en sekund i D20-klassen

Den tuffaste klassen i dom klassiska loppen på JSM i Gällivare var D20. Tre åkare inom en sekund fördelade på medaljerna och Elin Henriksson tog guldet. Dom övriga gulden gick till Anton Grahn, Hugo Nilsson och Mira Göransson.
2023-03-11
 
null

Holmenkollens femmil ble åter ”norska mästerskapen”:

Taktisk triumf gav Krüger revansch

En taktisk triumf för klubbkompisarna Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund gav dubbelseger i Holmenkollens ikoniska femmil. Samtidig håller tävlingen på att döda det internationella intresset för längdåkningen. 10 norrmän första var nytt rekord i världscupen – tidigare har man haft 8 åkar...
2023-03-11
null

Flera toppåkare skippar femmilen i Holmenkollen:

Poromaa och Ribom båda sjuka

Många av toppnamnen kommer att fattas i helgens femmil i Holmenkollen – både på herr- och damsidan. I det svenska har både William Poromaa och Emma Ribom blivit sjuka efter VM och kommer inte till tävlingarna i Holmenkollen och Drammen. Men dom är inte ensamma.
2023-03-10
 
null

Jättetalangen Elsa, 15 nära JVM-pallen

Det var fina förhållanden under fredagens sprint för den yngre juniorklassen vid VM i Shchuchinsk. Elsa Tänglander imponerade på nytt i spåret och var bara en halv sekund från bronset som fyra i mål. Henning Lindh Ten Berg hamnade på 13:e plats i herrarnas lopp.  
2023-03-10
null

Italien och Tysklands dag i distansloppen:

”Ponsi” 8:a på distans i Östersund

Sol, vinterväder och bra med publik. Allt var klappat och klart för en skidskyttefest i Östersund när världscupen drog igång med distansloppen under torsdagen. Det enda som fattades var dom svenska framgångarna.  
2023-03-09
 
null

Juniorvärldsmästaren vann också JSM

När man vinner JVM så borde man ju också vinna JSM, men det finns ingen automatik i det. IFK Moras Anton Grahn gjorde dock båda delarna när han i Gällivare körde hem finalen före sin JVM-kollega Elias Danielsson från Högbo GIF.  
2023-03-09