Mobile Version
Desktop Version
null

Edvin en hundradel från finalen

Edvin Anger förlorade en plats i världscupfinalen i Falun med minst möjliga margin – en hundradels sekund skilde för att Åsarna-åkaren skulle få köra final på hemmaplan. Istället blev det en final utan svenska åkare där Johannes Hösflot Kläbo som vanligt var snabbast.
2023-03-18
null

Birkebeinerrennet med norska segrare:

Ida Dahl fick släppa ledningen

Ida Dahl hade ledningen med 20-talet sekunder vid Midtfjellet under Birkebeinerrennet, men hon hämtades in och mot slutet var det Astrid Øyre Slind som hade mest krafter kvar och vann damklasser efter 54 kilometer. Andreas Nygaard tog säsongens första seger i Ski Classics då han spurtade ner lagkom...
2023-03-18
 
null

Jonna och Edvin vann kvalet i Falun

Jonna Sundling och Moa Lundgren fixade en dubbelseger och slog tisdagens segrare Kristine Stavaas Skistad från Norge. Edvin Anger ”frälste” fyra busslaster med hemmasupportrar från Hedemora då han vann herrarnas prolog och slog självaste Johannes Høsflot Klæbo på Lugnet i Falun. Det kunde knappast...
2023-03-18
 
null

Villa ha succé på födelsedagen:

Calle spände bågen, höll inte riktigt

– Jag kände i Mördarbacken första gången att det kanske var lite för hårt utgångstempo, säger Calle Halfvarsson som var i ledningen i herrarnas 10 km klassisk i världscupen på Lugnet i Falun. Men det blev ingen pallplats på födelsedagen var Sågmyra-expressen som fick en tung avslutning och slutade ...
2023-03-17
 
null

Jonna stark 5:a på 10 km i Falun

Jonna Sundling öppnade stenhårt och höll bra hela vägen på 10 km i världscupen på Lugnet i Falun. Det räckte inte riktigt till pallen på slutet, men sprintstjärnan var nöjd med en 5:e plats på distans. Kerttu Niskanen vann före tyskan Katharina Hennig och morskan Anne Kjersti Kalvaa.
2023-03-17
null

”Ponsi” bara slagen av Super-Bø i Kollen

Martin Ponsiluoma reste sig efter missade framgångar på hemmaplan i Östersund förra helgen. I sprinttävlingen i Holmenkollens världscupfinal blev han bara slagen av ”utomjordingen” Johannes Thingnes Bø som vunnit alla sprinttävlingarna i vinter. ”Ponsi” sköt fullt och var mycket nöjd.
2023-03-16
 
null

Tunga svenska återbud i Falun

En förkylning stoppar både Ebba Andersson och Frida Karlsson också i helgens världscup i Falun. Dessutom missar VM-trean William Poromaa tävlingarna på Lugnet där det blir ett svenskt lag utan dom allra största stjärnorna.
2023-03-16
null

Eckhoff och Chevalier-Boucher lägger av

Igår var det Marte Olsbu Røiseland och Denise Herrmann-Wick. Idag är det Tiril Eckhoff och Anais Chevalier-Bouchet. Alla lägger dom av efter årets säsong och skidskyttet förlorar fyra av sina största stjärnor på damsidan.
2023-03-15
 
null

Två av dom största lägger av:

Marte och Denise sista helg i världscupen

Två av dom allra största inom kvinnornas skidskytte gör i helgen sina sista världscuptävlingar i Holmenkollen. Under tisdagen meddelade både Marte Olsbu Røiseland och Denise Herrmann-Wick att dom lägger av efter den här säsongen.
2023-03-14