Mobile Version
Desktop Version
JENS ERIKSSON (nr.11) spurtar in som tvåa i det kinesiska Vasaloppet efter Team Santander-kollegan Andreas Nygaard (grön tröja). Foto: MAGNUS ÖSTH
JENS ERIKSSON (nr.11) spurtar in som tvåa i det kinesiska Vasaloppet efter Team Santander-kollegan Andreas Nygaard (grön tröja). Foto: MAGNUS ÖSTH

Jens Eriksson är en viktig kugge i laget:

Viktigaste månaden för Team Santander

Efter en mycket bra säsongsstart med seger i La Sgambeda och dubbelseger i det kinesiska Vasaloppet är topplaget Team Santander klara för det som är årets viktigaste månade i långloppscirkusen.
Svenske Jens Eriksson har en viktig roll i teamet.

 

För Team Santander startade säsongen framgångarna den här säsongen med Tord Asle Gjerdalens seger i La Sgambeda i italienska Livigno. Därmed säkrade han sig också den gula ledartröjan i TV-sända Visma Ski Classics.
2017 började också på bäst tänkbara sätt för laget. För då cirkusen fortsatte med det kinesiska Vasaloppet tog man en dubbelseger i Changchun. Laget skickade sina två bästa avslutare och allt gick enligt planen med Magnar Dalen som sportdirektör.
Andreas Nygaard tog sin första seger någonsin i Ski Classics och visade att han kan mer än att bara plocka sprintpoäng. Dessutom följde Jens Eriksson upp som tvåa. Han har haft en lång väg tillbaka efter den dramatiska cykelvurpan på lägret på Mallorca förra året, där han bröt både benet och handen.

Nu väntar alltså årets viktigaste period för teamet där man skall ut på en tre veckors turné som avslutas med ett av vinterns höjdpunkter, nämligen Marcialonga i Italien.
Redan på lördag fortsätter Visma Ski Classics i österrikiska Seefeld där Kaiser Maximilian Lauf står på programmet. 60 km i perfekta vinterförhållanden, en rejäl bana och med alla dom stora kanonerna på startlinjen.
- Vi hoppas att Tord Asle Gjerdalen kan försvara den gula ledartröjan och att Katerina Smutna kämpar om segern i damklassen. Andreas Nygaard har den gröna poängtröjan, så det blir viktigt att plocka poäng i den tävlingen också. Alla poäng räknas i lagtävlingen som vi har som ambition att vinna för tredje året i rad, skriver teamet i ett pressmeddelande.

Efter Seefeld går turen till Livigno igen där man laddar inför La Diagonela den 21:e januari i den vackra Engadindalen i Schweiz. Perioden avslutas med säsongens första ”monument” om man snackar cykelspråk, nämligen den långa marschen - Marcialonga!
- I tillägg till att vara först över mållinjen i Cavalese har vi som ambition att kunna dela ut den första checken till Right To Play som jobbar för att barn och unga skall kunna utveckla sig genom lek och idrott. Tillsammans med vår huvudsponsor Santander Consumer Bank samlade vi in 1 miljon genom förra säsongen. Hur mycket det blir i år är upp till oss, berättare teamet vidare.

 

Del |
20160402, HØST, Anders Mølmen finish 002 (kopia)

Team Serneke med två nyförvärv

Efter en första vinter med stora framgångar är nu Team Serneke redo för en ny spännande säsong där laget redan denna helg står på startlinjen i Guide World Classic Tour i norska Gautefall.
Laget har flera nyheter och två starka nyförvärv inför den kommande säsongen.

 

Les mer
lagbild-rol-vc-final (kopia)

Landslaget till världscupen i rullskidor

Svenska Skidförbundet har tagit ut den första landslagstruppen till årets världscup i rullskidor.

 

Les mer
Calle i Sunne (kopia)

Tufft herrfält i Sunne på lördag

Här är startlistan till prologen i ”Inge Bråten Memorial”:

Det blir en hård fight också i herrklassen i lördagens ”Inge Bråten Memorial” på rullskidor i Sunne. Sprinten i fristil blir en kamp mellan det svenska landslaget mot flera av dom bästa åkarna från träningsgrupp 2 och 3 samt starka Team Jobzone från Norge och den polske stjärnan Maciej Starega.

Les mer
Johan Olsson cykel (kopia)

Johan Olsson utmanar Sveriges cykelelit

Fjällturen växer rekordsnabbt. 1200 startande varav 4 olympiska mästare på startlinjen i år. Några av Sveriges bästa längdskidåkare ska ge den svenska cykeleliten en match i terrängen kring Bruksvallarna.
Bland fyra OS-segrare finns också Johan Olsson som är anmäld.

 

Les mer
180 (kopia)

Sävast-juniorerna ordnade ungdomsläger

Förstaårsjuniorerna Emilia Riekkola, Moa Nilsson, Svea Holmbom, Carolina Westin, Elias Antonsen, Petter Johansson och Hilma Törngren tyckte att det saknades ett sommarläger för skidungdomar 13-16 år i närområdet.
I samband med deras sommarjobb för Sävast Ski Team tog de saken i egna händer och fixade ett eget läger åt ungdomarna.

 

Les mer
INGEMARSDOTTER, Ida 008 TIV16 (kopia)

Landslaget på snö i Torsby

I söndags samlades längdlandslaget för säsongens tredje läger. Den 25 juni–1 juli ska tekniken vässas i Torsby skidtunnel.

– Det har blivit en tradition med läger i Torsby veckan efter midsommar. Här får vi både skidåkning och väldigt fin barmarksträning, säger förbundskapten Rikard Grip.

 

Les mer
Spurt herrar Kanalrennet 2017 (kopia)

Martin Johnsrud Sundby vann spurten

Kardin och Engdahl hängde inte med i Norge:

Stora delar av norska landslagseliten och nästan hela långloppseliten fanns under söndagen med i norska Kanalrennet i Lunde i Telemark. Det blev en stentuff tävling där dom svenska hoppen Oskar Kardin och Petter Engdahl inte hängde med i tätklungan.
Istället var det Martin Johnsrud Sundby som spurtade hem femmilstävlingen med en tåspets före 45-årige (!) Anders Aukland.

 

Les mer
Maiken vinner i Bø (kopia)

Maiken på väg mot OS-formen

Maiken Caspersen Falla var världens bästa sprinter på damsidan den senaste säsongen. Under lördagskvällen visade OS- och VM-segrarinnan samt sprintvärldscupsegrarinnan att hon är på väg mot OS-formen.
Hon utklassade allt motstånd i Sommarlandssprinten i Bø i Telemark, som sändes direkt på TV i hemlandet Norge.

 

Les mer
Anna Haag Orsakajt\\\\\\\'n 2017 (kopia)

Anna Haag bäst i Orsakajt’n

Även i Orsakajt’n i Dalarna var det många skidåkare på plats till traditionsenlig löp- och mountainbike-tävling på midsommaraftonen.
Bästa placeringen bland skidåkarna fick Anna Haag som imponerade med en stark seger i damernas lopp över 15 km. Hon slog både landslagskollegor och landslagslöpare i orientering.

Les mer
Start Borejoggen 2017 (kopia)

Starka skidåkare i Borejoggen

Midsommar i Torsby betyder också Borejoggen för många skidåkare i distriktet. Och visst syntes många skidåkare långt fram i resultatlistorna.
Sandra Olsson var tvåa i damklassen och Filip Danielsson var bästa längdåkare bland herrarna.

 

Les mer
OJALA med ÅIK-damer 001 (kopia)

Ojala: - Skrämmande ungdomsträning

Saknar leken i träningen för dom yngre:

TV-experten Johanna Ojala, 35 slår larm om talangutvecklingen i Sverige. Hon fruktar att många barn och unga inte tål pressen och att det blir för mycket allvar i ung ålder.
- Det var mycket lek på skidor när vi var unga. Idag glömmer föräldrarna och tränarna den här leken. Det skall vara - ursäkts språket - jäkligt allvarligt redan från ung ålder, säger Ojala till TT.

 

Les mer
STRID, Gabriel (kopia)

Gabriel Strid också till IFK Mora SK

IFK Mora SK har värvat flitigt inför den kommande säsongen. Bland annat har man fått fyra landslagsåkare från Falun-Borlänge SK med VM-åkaren Anna Dyvik i spetsen.
En annan som också kommer att åka i den blåa moradräkten nästa år är den lovande värmlänningen Gabriel Strid som lämnar moderklubben Sunne SLF.

 

Les mer
Nya Åsarna-juniorer kopia (kopia)

Åsarna får två lovande juniorer

Anrika Åsarna IK får två av landets mest lovande juniorer födda år 2000. William Poromaa från Johannisbergs AIK och Ossian Rosenberg från Duveds IF tar steget över till storklubben som kämpar för att komma tillbaka till toppnivån från Wassberg & co:s dagar.

 

Les mer
Lager 157 i Torsby (kopia)

Så håller du motivationen till Vasaloppet

Lager 157 Ski Team kör stenhårt i Torsby:

Lager 157 Ski Team kör stenhårt i Torsby medan sommaren börjar komma och midsommar närmar sig med stormsteg. Det berömda vasapasset tog musten av dom flesta åkarna, men samtidigt tipsar sportchefen Anton Järnberg om hur man behåller motivationen till Vasaloppet mitt i sommarvärmen.

 

Les mer
Cykelvasan2014

78 vill göra Vasaloppstrippeln i år

Att genomföra ett Vasalopp är en utmaning. Att göra tre under ett och samma år kan klassas som en riktigt bragd. Här presenterar vi de 78 personer, från Malmö i söder till Luleå i norr, som satsar på att göra en Vasaloppstrippel, tre 90-kilometers lopp, under 2017.

 

Les mer
IMG_0669 (kopia)

Full fart på sommarskidskola i Lycksele

I dagarna 16-20 juni är det full fart för det här gänget på sommarskidskolan i Lycksele. Här kör man hårt, men har också kul och lär känna nya skidvänner. 35 ungdomar från Vansbro i söder till Skellefteå i norr - födda 2001-2004 - är med på lägret, som skidgym i Lycksele står bakom.

 

Les mer
Oskar SWE-cup roll Osd (kopia)[1]

Oskar Svensson imponerade i Östersund

Oskar Svenssons överlägsna seger på 20 km klassisk stil var kanske det som imponerade mest under STS Roll cup i Östersund i helgen. Han var nästan 40 sekunder före tvåan Anders Svanebo och visade grym form.
I damklassen vann Åsarnas Elin Mohlin dubbelt i helgen, en bedrift som också Eric Rosjö grejade av i juniorklassen.

 

Les mer
SAMUELSSON, Sebastian 007 Kontio (kopia)

Två skidskyttar nya i SOK:s satsning

Skidskyttarna Chardine Sloof och Sebastian Samuelsson från det svenska landslaget är bland de nya som tas in i SOK:s Topp och talang från 1 juli 2017.
SOK tar in tolv nya aktiva från sex olika idrotter i Topp och Talang-gruppen, som får extra stöd i sin satsning mot OS-medaljer.

 

Les mer
robin-norum (kopia)

Första swecupen på rullskidor i Östersund

Svenska Skidförbundet (SSF) har i år valt att lägga en deltävling i Ski Team Sweden Roll Cup i Östersund. Det är första gången som svenska cupen i rullskidor kommer till Östersund. Östersunds SK har fått förtroendet att stå som arrangör för den andra deltävlingen som har fått namnet Östersundsrullen. Under tävlingshelgen den 17-18 juni 2017 blir det ett backrace samt en distanstävling.

 

.

Les mer
Rullskiddagar U-hamn 2017 (kopia)

Rullskidsdagar i Ulricehamn igen

Markus Jönsson bjuder åter igen in till rullskidsdagar i skidmetropolen och världscupsstaden Ulricehamn. Första tillfället är nu på söndag och sedan finns det möjligheter också i augusti.

 

Les mer