Mobile Version
Desktop Version

Häng med på skidförbundets helg på Idre Fjäll i januari:

Unikt tillfälle att utveckla din skidåkning

Den 21-24 januari finns det möjlighet att delta på Svenska Skidförbundets träningshelg i Idre Fjäll. Oavsett om du är motionär, tränare, ledare, barn, eller ungdom, så finns det en träningsgrupp för dig. Varje träningsgrupp erbjuds anpassade program med bland annat teknikträning, styrketräning och föreläsningar om kost och vallning.

 

Under årens lopp har Svenska Skidförbundet samlat på sig stor kunskap och erfarenhet inom träning. Detta vill man nu dela med sig av till allmänheten, som bjuds in till en tränings- och utbildningshelg som kallas Blågula vindar.
På plats under helgen finns några av Svenska Skidförbundets landslagstränare, vallare, anställda och andra resurspersoner som deltar som inspiratörer, föreläsare och instruktörer.

Bland instruktörerna finns Anders Södergren, VM- och OS medaljör, Mats Larsson, VM-medaljör som idag är sprinttränare för herrlandslaget, Tobias Långberg, tränare för utvecklingslandslaget och Martina Höök, tränare för juniorlandslaget.
Lägg där till Lars Selin, Karin Ersson och Jenny Limby, som alla jobbar med utveckling, utbildning, samt barn- och ungdomsverksamhet för Svenska Skidförbundet.

Här kan du läsa utdrag om respektive grupps program:

Motionär
Oavsett ambition eller nuvarande skidkunskaper kan alla som gillar längdskidor utvecklas under den här helgen. Ta chansen att få tekniktips av landslagets kunniga tränare!
Programmet innehåller bland annat teknikträning i klassisk teknik med Mats Larsson, tips på hur du utvecklar din stakteknik, konkreta tips inom vallning, träningsfysiologi med Martina Höök samt chansen att få tips på hur du lär dig åka skejt.

Barn och ungdom födda 1999-2007
Ta chansen att få träna längdskidåkning under ledning av nyckelpersoner inom Svenska Skidförbundet samtidigt som du får lära känna andra barn och ungdomar som gillar skidåkning.
Programmet innehåller bland annat teknikträning i både skejt och klassisk teknik, lagom utmanande övningar, utförsträning, styrketräning och möjlighet att delta i enklare tävling under lättsamma förhållande. Lägg där till bowling, hoppland och chansen att träffa både Mats Larsson och Anders Södergren!

Ledare/tränare
Ett unikt tillfälle för dig som förälder eller klubbledare att utveckla ditt ledarskap. Sug åt dig av kunskaper från några av våra mest kunniga tränare inom Svenska Skidförbundet, samtidigt som du har chansen att utbyta erfarenheter med andra ledare.
Programmet innehåller bland annat tips på hur du lär ut klassisk teknik med Mats Larsson, tips på hur du lär ut skejtteknik med Lars Selin och Tobias Långberg, träningsfysiologi med Martina Höök, styrketräning för barn och ungdom med landslagets fysioterapeut, samt ledarskap med Jenny Limby och Karin Ersson.

 

Del |