Mobile Version
Desktop Version

Traryd Fönster tar rygg på längdlandslaget

Med 97 dagar kvar till VM i Falun känner längdlandslaget sponsorstödet i ryggen som aldrig förr. Det är drag både i och kring laget. – Våra aktiva är på snö, medieintresset är rekordstort och sponsorfamiljen växer. I dag hälsar vi Traryd Fönster välkommen som ny partner, säger Svenska Skidförbundets längdchef Johan Sares.

I måndags inledde längdlandslaget ett knapp två veckor långt träningsläger i Bruksvallarna där det också blir tävlingspremiär 21–23 november. Medan Ida Ingemarsdotter, Marcus Hellner och de övriga VM-hoppen vässar skidformen på natursnö i Härliga Härjedalen, så jobbar Johan Sares för högtryck på förbundskansliet i Falun för att sy ihop sponsoravtal.
Och det går bra.
OS-succén, då längdlandslaget skidade hem rekordmånga 11 medaljer i den ryska lejonkulan Sotji, gjorde att sponsorintresset ökade för att få kopplas samman med namn som Charlotte Kalla, Anna Haag och Daniel Richardsson.
– Jag känner att vi stakat in i en het zon och är attraktiva på marknaden som aldrig förr, säger Johan Sares.
Traryd Fönster är senast in i sponsorfamiljen. Företaget kom bokstavligt talat in i skidbilden i vintras och står nu helhjärtat bakom längdlandslaget som har hemma-VM i Falun 18 februari–1 mars som säsongens stora mål.
– Nu tar vi nästa steg och stöttar de aktiva i längdlandslaget efter ha följt deras framgångar under en lyckad sponsring av sändningarna från skidtävlingarna under OS i Sotji. Skidor är en stor och framgångsrik publiksport i Sverige historiskt sett. Vi har följt landslaget och vill på det här viset visa att vi stöttar åkarna långsiktigt i deras ambitioner, på alla nivåer inom sporten, säger Sofia Moreau, marknadsavdelningen på Svenska Fönster.   – Tack vare det ökade sponsorstödet inför säsongen kan vi gradvis utveckla organisationen och ge de aktiva de bästa möjliga förutsättningarna för att lyckas i den hårda konkurrensen. Det känns givetvis väldigt bra att Traryd Fönster vill stärka sitt varumärke tillsammans med oss, och på så vis bli delaktiga i Svenska Skidförbundets ambition att vi ska vara en av världens ledande längdnationer många år framöver, säger Johan Sares. – Sponsringen av längdlandslaget är en viktig del i en långsiktig plan för att säkerställa varumärket Traryd Fönsters arbete och position som en av Sveriges ledande varumärken inom Fönster, säger Svenska Fönsters VD Beatrice Kortner Henriksson.

Del |