Mobile Version
Desktop Version

Tack för förtroendet, Falun 2015!!!

Jag har vetat i några veckor, men nu är det också ute i media.
Jag blir speaker på skid-VM i Falun 2015!
Det känns oerhört inspirerande och det blir extra kul att man får vara med där det hela startade.
Tack för förtroendet, Falun 2015!!!

 

NYTT SKID-VM på Lugnet - 21 år efter det förra! Det blir spännande… Foto: SWESKI.COM
NYTT SKID-VM på Lugnet - 21 år efter det förra! Det blir spännande… Foto: SWESKI.COM

För mitt första riktigt stora speakerjobb var skid-VM i Falun 1993. Tänk det är 21 år sedan…
Jag fick jobba med min stora idol K-G Nilsson från Lidingö, som jag också hade äran att få göra O-ringen i Östersund och Tiomila tillsammans med. Han var en pionjär inom speakerbranschen och en man som förstod vikten av dramaturgi och förmedlande av det som folk ville höra.
Tyvärr finns inte K-G längre och jag har sedan fått göra många av dom jobb jag bara drömde om den gången.
Det har blivit alla skid-VM förutom Thunder Bay 1995. Vilket inkluderar Trondheim 1997, Ramsau am Dachstein 1999, Lahti 2001, Val di Fiemme 2003, Oberstdorf 2005, Sapporo 2007, Liberec 2009, Holmenkollen 2011 och Val di Fiemme igen 2013.
I tillägg 8 OS - antingen som speaker eller TV-kommentator - samt ca 400 världscuptävlingar och totalt ett 50-tal VM i olika idrotter. Skall faktisk göra ett redan nu i september då jag skall kommentera cykel-VM på TV för norska Viasat.
Och med över 20 år i branschen känns det inte alltid lika inspirerande att åka till stadion. Men att komma tillbaka till Lugnet och få göra ett skid-VM är något av det största jag kan tänka mig idag - fullt på höjd med dom 10 Tour de France jag gjort för TV.
Jag är nämligen helt säker på att skid-VM i Falun blir en enorm publiksuccé. Speciellt efter att Sverige lyckades så bra vid OS i Sochi - och efter Johan Olssons enorma uppvisning på femmilen i Val di Fiemme 2013.
Alla talar om att det skall komma så många norrmän, tyskar och andra utlänningar. Vilket det säkert också kommer att göra. Men låt oss visa att den svenska flaggan vajar minst lika mycket på Lugnet dom här härliga dagarna i februari och mars.
I 1993 fick vi vänta till den avslutande femmilen (Torgny Mogren) för att få något att jubla över.
Jag tror inte vi behöver vänta lika länge den här gången när Olsson, Hellner, “lorden”, Calle, Kalla och co är igång på hemmaplan.
Och vet ni vad… Jag tror vi får stifta bekantskap med några nya, mycket intressanta namn vid skid-VM 2015. Blir förvånad om inte Jonna Sundling åker VM-sprinten och Sofia Henriksson kvalar in i VM-truppen!
Oh shit, det börjar redan pirra i magen…:)

 

Här reportage från Dala-Demorkaten: http://www.dalademokraten.se/sport/langdskidor/kjell-erik-blir-vm-speaker

 

Del |