Mobile Version
Desktop Version

Svegs skidskytteskidstadion uppgraderas

Med hjälp av arvsfondspengar kommer skidskytteskidstadion i Sveg att uppgraderas. Efter lång ansökningstid och kompletterande av uppgifter till Arvsfonden har Svegs IK blivit beviljade medel under förutsättning att kommunen som äger anläggningen också bidrar.

 

– Vi har i dagarna fått veta att Allmänna Arvsfonden beviljat vår ansökan om stöd för att rusta skidskyttebanorna på skidstadion i Sveg, säger Kenneth Bergman, f.d. ordförande för Svegs IK skidor.
– Vi ser positivt på att klubben satsar så mycket engagemang i anläggningen. Området kring skidstadion är viktig för allmänheten och näringen men också för skidgymnasiet som finns här. Skidgymnasiet lockar hit många ungdomar att studera och det är också ett betydande antal elever som väljer att stanna kvar i Härjedalen efter studietiden. Jag själv är ett levande exempel på det, berättar Victor Ericsson, kommunstyrelsens vice ordförande.
I dag bedrivs huvudsakligen längdskidor, skidskytte, draghund, cykel och motionslöpning vid stadion. Upprustningen och utbyggnaden av de nya skidskyttebanorna är ett steg i att rusta hela skidanläggningen.
– Bygger man klokt kan ännu fler använda området och även fler samarbeten uppstå, säger Kenneth Bergman.
Många har väntat på den här uppgraderingen, en av dom är fd storstjärnan Anna Carin Zidek som skriver ”Yessssss…” på sociala medier.

 

Del |