Mobile Version
Desktop Version

Sofia med rätt att vara besviken

Sofia Bleckur är ledsen över en missad plats i OS-truppen.
Det förstår jag gott. Det borde ha funnits plats till Mora-åkaren i truppen som åker till Sochi!
Det svenska laget behöver Sofias klassiska åkning.

 

Kjell-Erik2
SOFIA BLECKUR i klassisk stil bör vara med i den svenska OS-truppen! Foto: MARCELA HAVLOVA
SOFIA BLECKUR i klassisk stil bör vara med i den svenska OS-truppen! Foto: MARCELA HAVLOVA

Nu valde SOK att ta med både Anna Haag och Emma Wikén på gamla meriter. Det kan diskuteras, båda visade lite stigande form under Tour de Ski, men inte alls i närheten av det Sofia har visat i klassisk stil.
En annan som säkert är besviken är Maria Rydqvist, men hon har inte presterat på samma nivå än i år och står nog efter Sofia Bleckur i OS-kön.

Så här skriver Sofia på sin Facebook-sida:
”En dag som idag har jag rätt att vara ledsen tycker jag... OS, det största målet för säsongen är kört, det finns inga fler tävlingar att prestera på för mig nu. Innan och efter den så långa och sega förkylningen, som kom så olägligt där i december, har jag gjort allt i min makt för att kunna åka till mig en plats till OS. Jag har gjort det bra! Men det räckte inte... Jag gläds med de tjejer som nu fått sin plats, jag vet vilken press och vilket slit det är. Om någon dag kommer jag glädjas än mer med dem och för egen del kommer jag att ha nya mål att sikta mot.”

 

Men det är i motgång man blir stark, Sofia.
Jag vet det hörs jävligt ut när det gör som mest ont. Själv har jag varit i den sitsen många gånger under min aktiva karriär. En gång som ung senior blev jag vräkt till vårt lag i Jukola-kavlen i Finland - ett lag som kämpade om segern - trots att jag utifrån resultaten borde ha varit med.
Det sitter fortfarande i - mer än 30 år senare.
När det gäller ett OS så är det extra jobbigt. Den chansen får man bara vart fjärde år.

Jag hade också hoppats att några av dom yngre åkarna hade fått chansen att känna på OS-cirkusen. Det hade varit en investering för framtiden. Nu är det Stina Nilsson och Hanna Erikson som finns i truppen, av dom andra var väl Evelina Settlin närmast. Men hon kunde inte riktigt följa upp sin fina inledning på Tour de Ski dom sista dagarna.
Bjørn Dæhlie kom med på det viset - en investering som Norge aldrig ångrat på. Han är den som leder medaljligan i vinter-OS-sammanhang.

Så SOK: Tänk om en gång till. Sofia Bleckur är ett kort som Sverige bör ha med när det skall värderas vem som åker en klassisk sträcka i stafetten. Vad om till exempel Ida Ingemarsdotter och Sara Lindborg till blir sjuka i Ryssland?
Charlotte Kalla kan ju inte åka alla sträckorna…

Del |