Mobile Version
Desktop Version

Snart anmälan till Tour de Mösseberg

11 november kl 11.00 öppnar Tour de Mösseberg i Falköping anmälan till vinterns tävlingar som går av stapeln 27-28 januari. Arrangemanget är maximerat till 500 platser. Förra året var trycket så hårt att anmälnings servern SSF timing låste sig.
När den väl kom igång så tog alla platser slut på 15 minuter.

 

ARBETEN PÅGÅR på Mösseberg för att göra förhållandena ännu bättre för skidåkarna.
ARBETEN PÅGÅR på Mösseberg för att göra förhållandena ännu bättre för skidåkarna.
TUNNELN har kommit från Bruksvallarna till Falköping.
TUNNELN har kommit från Bruksvallarna till Falköping.

I skrivande stund pågår ombyggnationer av spåren och kanonsnö-anläggningen på Mösseberg. Detta gör att vinterns Tour kommer att gå på de tänkta
banorna för USM 2019. Det är dessutom 10-års jubileum så något galet skall vi väl kunna hitta på, meddelar arrangören i ett pressmeddelande.
En kul detalj på de nya banorna är den tunnel som nu finns på skidstadion. Den har många skidåkare åkt i förr då det är den gamla vägundergångs tunneln från Bruksvallarna som fraktats ned till Falköping.  
Mösseberg är en anläggning som drivs av kommunen men där Falköpings AIK hjälper till med kanonsnö-tillverkningen.
- Vi är mycket glada för den satsningen som kommunen gör på Mösseberg, där nu över 3 miljoner används till ny anläggning. Det gör att både kommunens personal och våra medlemmar får en mycket bättre arbetsmiljö. Falköpings kommun har dessutom förstått att skidåkning är folkhälsa så därför är det gratis att åka skidor på Mössberg, menar Morgan Tärning i tävlingsledningen.

 

Del |