Mobile Version
Desktop Version
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oskar Svärd till Malungs OK

Med en dryg vecka kvar till vårens stora mål – 10MILA – kan Malungs OK stolt presentera ytterligare ett urstarkt nyförvärv, ingen mindre än skidåkaren och trefaldige vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Och Oskar är mer laddad än någonsin inför säsongen med sina nya klubbkamrater i Malungs OK.

 

- Att komma till en klubb med flera landslagslöpare kommer utveckla mig som orienterare och ge mig en bra nytändning efter den tuffa vintern säger Oskar, som redan innan problemen med amöban hade tankar på att byta klubb.

- Efter många fina år i Ulricehamns OK har det tunnats ut bland elitlöparna och när flera andra lämnade klubben i vintras kände jag att det nog var dags för mig också. Jag hade kontakt med ett antal klubbar men kände ganska fort att Malungs OK var klubben som passade mig bäst.

 

På en högre nivå?

- Malungs OK har både duktiga löpare och ledare. Att få vara delaktig i en sådan miljö kommer att tända mig och förhoppningsvis kan träning och tävling tillsammans med klubben höja min nivå ytterligare.

Även om Oskars största fokus såklart ligger på skidåkningen (där en fjärde vasaloppsseger är huvudmålet) är han inte utan målsättning inom orienteringen. Stafettsegrar och militär-VM är mål som Oskar prioriterar högt.

- Att vinna 10MILA är en dröm! Det vore riktigt häftigt att få växla först efter Långa natten-sträckan. Och 2013 går militär-VM i Eksjö, där är målet definitivt att ta en medalj i stafetten för Sverige.

Och att Oskar har motivationen kvar trots en problemfylld vinter råder det inget tvivel om. Han har aldrig gjort fler träningstimmar i april månad tidigare...

Del |
Valltruck 001 (kopia)

Tar astmamedicin i vallabussen

Den norska vallabussen målas nu nästan upp som en knarkarkvart i norska tidningar. Det har kommit fram att åkarna på trailerns övervåning tar sin astmamedicin - också under pågående sprinttävlingar.
Flera tidigare landslagsåkare medger nu att dom tagit mediciner bland annat mellan prolog och kvartfinaler i tävlingar.

 

Les mer
JOHAUG, Therese finish 001 Cermis (kopia)

Fischer skippar Therese Johaug

Om Therese Johaug döms för det positiva dopingprovet kommer hon också att förlora avtalet med skidfabrikanten Fischer från Österrike - ett avtal som enligt norska tidningar är värt stora summor.
28-åringen är än så länge avstängd, men hon är inte dömd än.

 

Les mer
BIRKLIN, Jimmy 029 (kopia)

Nytänkande präglar Falun

100 dagar till Svenska Skidspelen:

Dags för nystart för Svenska Skidspelen och världscuptävlingarna i Falun! Den signalen kommer från Jimmy Birklin, ny VD för Svenska skidspelen, när drygt tre månader återstår till vinterns arrangemang (28-29 januari):

– Vi ska på ett nytt sätt arrangera ett långsiktigt och hållbart arrangemang, som är bättre anpassat efter de aktuella förutsättningarna. Det skapar en ekonomisk grund för framtida skidspel och VM- tävlingar.

 

Les mer
Idre Fjäll med snö (kopia)

Unikt läger för landslaget

Seniorer och juniorer tränar tillsammans:

I helgen samlas Marcus Hellner, Hanna Falk och de andra landslagsstjärnorna i Idre Fjäll. För första gången på ett landslagsläger ska de träna sida vid sida med juniorlandslaget.

– Vi vill skapa förutsättning för våra framtida stjärnor att inspireras av sina idoler, säger förbundskapten Rikard Grip.

 

Les mer
VinterstudionSVT

En månad kvar – så sänds Vinterstudion

Nedräkningen har börjat – nu är det en månad kvar till årets första Vinterstudion. Och det blir kanske den hetaste säsongen någonsin, menar programledare André Pops.

 

Les mer
JOHAUG, Therese 003 ODsprint (kopia)

Johaug kan missa hela säsongen

Therese Johaug är avstängd i två månader, men experter i Norge tror att skiddrottningen missar hela säsongen. Idrottsadvokaten Gunnar Martin Kjenner säger till norsk media att han inte tror det kommer någon dom mot Johaug före framåt påsk.
Det betyder i sådana fall att hon missar hela säsongen.

 

Les mer
BENDIKSEN, Fredrik läkare 001 (kopia)

Landslagsläkaren åtalas i Norge

Den fd norska landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen som gav Therese Johaug den mycket omtalade läppsalvan kommer att åtalas.
Det meddelar Antidoping Norge under onsdagen. Dom öppnar en sak mot läkaren för möjligt brott på reglerna.

 

Les mer
USTIUGOV, Sergey 001 ODkval (kopia)

Ny tränare för Ustiugov & co

Med bara en månad kvar till säsongen får Sergey Ustiugov och flera av dom ryska toppåkarna en ny tränare. Avtalet med schweizaren Reto Burgermeister och tyskan Isabel Knauthe är avslutat och tyske Markus Cramer går in som ny tränare.

 

Les mer
JOHAUG PK-Fischer001 (kopia)

Therese Johaug tränar på som vanligt

Det är en mycket tung tid för världsettan Therese Johaug, men 28-åringen försöker övervinna dopingsaken genom att träna som vanligt.
Enligt norska tidningar skall hon vara klar att kunna åka världscuppremiären i Kuusamo, men ingen vet riktigt vad som händer med avstängning eller andra åtgärder.

 

Les mer
-Elina-Maria-7770[2].jpg

Nya åkare i Team SkiProAm

Vårt mål är Inspiration för tjejer som vill satsa aktivt på längdskidåkning. Påverka utvecklingen och förbättra förutsättningarna för tjejer inom elitidrotten. Därför är det roligt att vi till kommande säsong kan presentera ett lag med stort spann från etablerade elitåkare till unge kommande stjärnor!

Det skriver ledaren Ole Jörgen Wold i damlaget Team SkiProAm i ett pressmeddelande där han också meddelar att teamet förstärkt inför den kommande säsongen.

Les mer
3 km i Vålådalen (kopia)

3 km skidspår i Vålådalen

Ett hundratal längdåkare var på plats när Vålådalen inledde skidsäsongen idag. De kunde njuta av välpreparerade spår och härligt frostigt vinterväder Anläggningen kan erbjuda hela tre kilometer spår, plus skidskyttestadion, redan från start.

 

Les mer
CCC1000 Elit 2016 (kopia)

CCC1000 mot elitledet med Stockholmsåkare

Fredrik Erixon är reklammannen och sportentreprenören som för sex år sedan startade CCC1000. Syftet från början var att lyfta in längdskidåkningen i ”finrummet” och därigenom inspirera fler Stockholmare till att träna och tävla på längdskidor. Nu efter år succéfyllda säsonger är det alltså dags för CCC1000 att starta en ”riktig” skidklubb för att vända sig till den yttersta skideliten i Stockholm regionen.

Les mer
Sebastian Eriksson performs during Red Bull Nordenskioldsloppet 2016 Sweden on 10 April 2016 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // P-20160413-01229 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Nordenskiöldsloppet med ny bansträckning

Blir 220 km i 2017.

Nordenskiöldsloppet kör vidare efter sin succé med återupplivad tävling i vintras. Nu blir det 220 km till Jokkmokk med ny spårprofil och ny bansträckning.
Tävlingen går den 15 april 2017 och i Jokkmokk väntar man bara på snön, som inte kommit än även om det har varit ganska många minusgrader i området.

 

Les mer
JOHAUG, Therese finish 006 (kopia)

Se Therese Johaugs förklaring här

Förkrossad skidstjärna på presskonferensen i Oslo:

Therese Johaug var helt förkrossad över dopingdopingen när hon mötte pressen i Oslo under torsdagen.
- Det har varit den värsta veckan i mitt liv, säger en gråtande Johaug.

 

Les mer
JOHAUG ODsprint001 (kopia)

Therese Johaug testade positivt för doping

Chock i hela längdvärlden:

Världens bästa kvinnliga skidåkare Therese Johaug har testat positivt för ett förbjudet ämne som hon använt för en solbränd läpp uppger nu det norska skidförbundet.
Ämnet är en anabol steroid som tidigare användes av idrottare från det forna DDR.

 

Les mer
Raiden unplugged 002 (kopia)

Planerna för Raiden tar form

Populärt långlopp återuppstår som 2-dagarstävling:

Vi har tidigare skrivit om att man i Idre och Särna vill återuppta långloppet Raiden, tidigare Raid Norvegia-Svezia som arrangerades fram till och med 1989.
Nu börjar Ole Jörgen Wold och hans manskap i Idre-regionen att få fart på planerna och snart fattas bara snön.

 

Les mer
NORTHUG i Sverigedräkt001 (kopia)

Petter Northug jr till 2020?

Kanske blir inte dom svenska åkarna av med Petter Northug jr för efter år 2020. Nu tror många att han vill satsa för att få med sig den planerade touren i Jämtland och Trøndelag om tre säsonger. Då kan han få uppleva målgång i hemstaden Trondheim.

 

Les mer
JOHAUG i täten Lenzer (kopia)

Therese Johaugs tips för höstträningen

Therese Johaug gillar inte att använda för mycket energi på att jaga snö för tidigt. Istället tycker hon det är bättre med kvalitetsträning på barmark så länge det går.
I höst har hon varit suverän på dom tuffa passen när det norska damlandslaget haft läger och många tror att hon kommer att dominera ännu mera den här vintern än tidigare.

 

Les mer
Grönklitt nattävling (kopia)

Nattmarathon på skidor i Grönklitt

Orsa Grönklitt lanserar ett nytt skidlopp i vinter – Orsa Grönklitt Nattmarathon, en helt ny tävling med start klockan 23 på kvällen, lördag den 4 februari.

 

Les mer
SM SÖDERHAMN stadion 001 (kopia)

Bandyplan blir SM-arena 2017

Den 22 januari spelar Broberg/Söderhamn hemma på Hällåsen mot Västerås i bandyallsvenskan. 10 dagar senare är samma arena klar att ta emot åkarna i skid-SM och den 12 februari är det åter igen elitbandy då Broberg/Söderhamn möter Hammarby.
- Vi skall bygga en arena där publiken trivs, säger banläggaren Ulf Olsson.

 

Les mer