Mobile Version
Desktop Version
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oskar Svärd till Malungs OK

Med en dryg vecka kvar till vårens stora mål – 10MILA – kan Malungs OK stolt presentera ytterligare ett urstarkt nyförvärv, ingen mindre än skidåkaren och trefaldige vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Och Oskar är mer laddad än någonsin inför säsongen med sina nya klubbkamrater i Malungs OK.

 

- Att komma till en klubb med flera landslagslöpare kommer utveckla mig som orienterare och ge mig en bra nytändning efter den tuffa vintern säger Oskar, som redan innan problemen med amöban hade tankar på att byta klubb.

- Efter många fina år i Ulricehamns OK har det tunnats ut bland elitlöparna och när flera andra lämnade klubben i vintras kände jag att det nog var dags för mig också. Jag hade kontakt med ett antal klubbar men kände ganska fort att Malungs OK var klubben som passade mig bäst.

 

På en högre nivå?

- Malungs OK har både duktiga löpare och ledare. Att få vara delaktig i en sådan miljö kommer att tända mig och förhoppningsvis kan träning och tävling tillsammans med klubben höja min nivå ytterligare.

Även om Oskars största fokus såklart ligger på skidåkningen (där en fjärde vasaloppsseger är huvudmålet) är han inte utan målsättning inom orienteringen. Stafettsegrar och militär-VM är mål som Oskar prioriterar högt.

- Att vinna 10MILA är en dröm! Det vore riktigt häftigt att få växla först efter Långa natten-sträckan. Och 2013 går militär-VM i Eksjö, där är målet definitivt att ta en medalj i stafetten för Sverige.

Och att Oskar har motivationen kvar trots en problemfylld vinter råder det inget tvivel om. Han har aldrig gjort fler träningstimmar i april månad tidigare...

Del |
140823 MoraJonas Buud vinner den första UltraVasan och får krans och segerkysss av kranskullan Lisa Englund.Foto Nisse Schmidt

Jonas Buud och Holly Rush vann UltraVasan 2014

Hemmafavoriten Jonas Buud från IFK Mora vann på ett övertygande sätt den allra första UltraVasan 90 från Sälen till Mora på tiden 6.02.03. I damklassen heter den första historiska segrarinnan Holly Rush från Storbritannien, 7.09.04.

 

Read more...
KJØLSTAD, Johan TIV2014 (kopia)

Johan Kjølstad vann Alliansloppet

Johan Kjølstad spurtade hem segern i Alliansloppet över 48 km i Trollhättan under lördagen. Vasaloppstvåan och segraren i Swix Ski Classics visade åter igen att han är mycket svår att slå i avslutningen.
Dessutom fick han revansch för en incident i fjolårets Allianslopp, där han inte kunde kämpa om segern.

 

Read more...
RUUS, Mathilda IVB001 (kopia)

Lanes och Sundin i backracet

550 meter motbacke i Alliansloppet fredag:

Alliansveckan på rullskidor fortsatte i Trollhättan under fredagen med 550 meter backrace, en tävling där man verkligen får känna på mjölksyran!
Simen Lanes från Norge och Marika Sundin, IFK Mora SK var snabbaste herr respektive dam.

 

Read more...
UltraVasan 2 (kopia)

Vem vinner den första UltraVasan?

Nu har elitlöparna anlänt till Mora och Sälen från hela världen för den första UltraVasan i historien, som redan premiäråret 2014 är det allra största ultraloppet i Sverige – och som dessutom har det starkaste internationella startfältet. Tävlingsledaren Peter Fredricson berättar här hur han tror att loppet kommer att utveckla sig och mellan vilka löpare som segerstriden kan komma att stå.

 

Read more...
DRAMMEN-sprint 001 (kopia)

VC-sprinten i Drammen räddad

Den populära världscupsprinten i Drammen är räddad. Arrangören gör om banan och FIS har beslutat att behålla den norska världscuptävlingen, som hotades med att strykas ur programmet.
Orsaken var att banan inbjöd till skating och att det blev riktig klassisk skidåkning.

 

Read more...
Alliansloppet sprint 001 (kopia)

Marika och trippel Italien

Alliansloppsveckan med 150 meter sprint:

När Alliansloppsveckan körde Integra Sprint i Trollhättan under torsdagen var det total italiensk dominans bland herrarna.
Men i damklassen vann Marika Sundin, som ju tidigare vunnit världscupen på rullskidor.

 

Read more...
HATTESTAD, Ola Vigen 014 (kopia)

Hattestad slog Northug i Hamar

OS-mästaren i sprint Ola Vigen Hattestad slog segraren i Toppidrettsveka från helgen, Petter Northug, i finalen i Kirkebakken Grand Prix i Hamar under torsdagskvällen.
I damernas rullskidssprint vann också OS-segraren, nämligen Maiken Caspersen Falla.

 

Read more...
Alliansloppet 003 (kopia)

Avslutning på Ski Team Sweden Roll cup

Eliten till Alliansloppet i Trollhättan:

Ski Team Sweden Roll cup har styrt kosan mot Trollhättan för de två avslutande tävlingarna denna säsong. Det är flera spännande kamper som kommer utspelas - såväl om slutsegern i cuperna som i de enskilda tävlingarna.

 

Read more...
Idrottsarrangoren-4911[1]

IMA satsar på fjärde raka i Vasastafetten

Vem kan slå det här laget…?

Idrottsarrangören Mats Andreasson i Falun har i vanlig ordning samlat ihop ett oerhört starkt lag inför Vasastafetten mellan Sälen och Mora. Och målet är klart:
- Vi siktar på att vinna för fjärde gången i rad och slå ett nytt banrekord!

 

Read more...
TEODOR IBM 2014-002 (kopia)

Teodor inviger rullskidsbanan i Vålådalen

Den nya rullskidbanan vid Vålådalens Fjällstation invigs med en tävling den 27 augusti. Bland deltagarna finns landslagsåkarna och sprintstjärnorna Teodor Peterson och Simon Persson.

 

Read more...
PØLSA TIV 2014-1 (kopia)

Norska toppåkare i dramatisk olycka

Flera norska toppåkare som bland annat Øystein “Pølsa” Pettersen och Thomas Alsgaard var inblandade i en otäckt rullskidsolycka under tisdagen.
Pettersen och Kjetil Hagtvedt Dammen hamnade på sjukhus, men det kunde ha gått mycket sämre…

 

Read more...
RYDQVIST, Maria interv (kopia)

“Rydan”: 51-0 män-kvinnor!

Landslagsåkare ryter till mot gubbväldet:

Maria Rydqvist er förtvivlad över att det bara är män som styr långdåkningen i Sverige.
På sin hemsida (www.mariarydqvist.se) jämför hon dom senaste årens ledare inom svensk längdåkning med ett landslag i ishockey - eller vilken idrott som helst…

 

Read more...
SVÄRD, Oskar Vålådalen 002 (kopia)

Team Optima Ski - Oskars nya satsning

Oskar Svärd satsar inte bara på sitt nya jobb som sportsdirektör och åkare i Team Coop. Han är också med i Team Optima Ski som vill hjälpa “vanliga” skidåkare att utvecklas till antingen vanlige skidåkare eller långloppsåkare.

 

Read more...
BJØRGEN Aure 001 (kopia)

Bjørgen suverän, Northug spurtvann!

Toppidrettsveka avslutades inför storpublik i Trondheim:

Damklassen blev totalt odramatisk och herrklassen en riktig thriller då Toppidrettsveka i Norge avslutades med jaktstarter i Trondheim centrum inför storpublik under lördagseftermiddagen.
Marit Bjørgen och Petter Northug stod till slut som totalsegrare!

Read more...
140816 MoraCykelVasanSegraren  Johan Landström, Motala AIF får segerkyssen av kranskullan Lisa EnglundFoto Nisse Schmidt

Landström och Hovdenak vann CykelVasan

Johan Landström, Motala AIF, och Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Norge, vann CykelVasan 2014 efter dramatiska spurtstrider i både herr- och damklassen. Sveriges största mountainbikelopp är en stor manifestation av elit och motionärer.

 

Read more...
Emma till SkiProAm (kopia)

Emma Eriksson till SkiProAm

Falun-Borlänge SK:s Emma Eriksson är senaste nytillskottet i långloppslaget Team SkiProAm, som är det enda laget i Swix Ski Classics som enbart består av damer.
Hon ersätter därmed Annika Löfström, som inför den kommande säsongen lämnade SkiProAm för Team Coop.

 

Read more...
NORTHUG Knyken 001 (kopia)

Petter Northug slog till igen!

Petter Northug tog sin andra seger på två dagar i norska Toppidrettsveka och bevisade att formen är på väg tillbaka mot där han var innan rattfyllan i början på maj.
I skiathlon-tävlingen över 15 km krossade han flera konkurrenter som kan bli hans hårdaste motståndare på VM i Falun i februari och mars!

 

Read more...
NORTHUG mål etp 3 (kopia)

Northug slog till i Toppidrettsveka

Petter Northug är tillbaka på vinnarspåret i större tävlingar igen. Under torsdagen vann han den klassiska sprinten i Toppidrettsveka i norska Aure precis före Eldar Rønning.
Bland damerna tog Marit Bjørgen tillbaka totalledningen sedan Therese Johaug först hade tagit den ifrån henne.

 

Read more...
jemtlandunited1

Nytt skidteam i Jämtland

Flera av Jämtlands skidklubbar samlar nu krafterna i ett nytt skidteam för öka konkurrenskraften.
Åkarna i nya,  Jemtland United, samlas för första gången under Svenska Skidförbundets pågående elitläger i Idre.

 

Read more...
MARIT BJØRGEN krossade allt motstånd, inklusive tvåan Therese Johaug och Heidi Weng. Foto: IVAR TORSETH

Bjørgen förkrossande överlägsen

Toppidrettsveka inleddes i Norge:

Marit Bjørgen var förkrossande överlägsen då Toppidrettsveka i Norge inleddes med 10 km masstart i fristil i Kristiansund under onsdagen.
Hon drog ifrån dom andra direkt från start och var närmare två minuter före alla andra i mål på det hala underlaget.

 

Read more...