Mobile Version
Desktop Version
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oskar Svärd till Malungs OK

Med en dryg vecka kvar till vårens stora mål – 10MILA – kan Malungs OK stolt presentera ytterligare ett urstarkt nyförvärv, ingen mindre än skidåkaren och trefaldige vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Och Oskar är mer laddad än någonsin inför säsongen med sina nya klubbkamrater i Malungs OK.

 

- Att komma till en klubb med flera landslagslöpare kommer utveckla mig som orienterare och ge mig en bra nytändning efter den tuffa vintern säger Oskar, som redan innan problemen med amöban hade tankar på att byta klubb.

- Efter många fina år i Ulricehamns OK har det tunnats ut bland elitlöparna och när flera andra lämnade klubben i vintras kände jag att det nog var dags för mig också. Jag hade kontakt med ett antal klubbar men kände ganska fort att Malungs OK var klubben som passade mig bäst.

 

På en högre nivå?

- Malungs OK har både duktiga löpare och ledare. Att få vara delaktig i en sådan miljö kommer att tända mig och förhoppningsvis kan träning och tävling tillsammans med klubben höja min nivå ytterligare.

Även om Oskars största fokus såklart ligger på skidåkningen (där en fjärde vasaloppsseger är huvudmålet) är han inte utan målsättning inom orienteringen. Stafettsegrar och militär-VM är mål som Oskar prioriterar högt.

- Att vinna 10MILA är en dröm! Det vore riktigt häftigt att få växla först efter Långa natten-sträckan. Och 2013 går militär-VM i Eksjö, där är målet definitivt att ta en medalj i stafetten för Sverige.

Och att Oskar har motivationen kvar trots en problemfylld vinter råder det inget tvivel om. Han har aldrig gjort fler träningstimmar i april månad tidigare...

Del |
HENRIKSSON, Sofia 021 (kopia)

Positiva besked från Sofia Henriksson

Det har varit tyst länge från försäsongens stora, svenska sensation: Sofia Henriksson, förstaårssenioren som slog till i världscupen redan vid premiären i finska Kuusamo.
Nu har det skrivits att Sofia har problem med en knoge, men i lördags tävlade hon igen - och nu ger hon positiva besked.

 

Les mer
NordicFocus

Northug tvingas hem för VM-kval

Petter Northug jr tvingas åka hem från höghöjdslägret i Italien för att kvala in till VM-sprinten i Falun. Därmed måste skidstjärnan åter igen ändra sina planer.
Norska skidförbundet kräver att Northug kör sprinten på norska mästerskapen. Själv hade han endast tänkt åka skiathlon och stafett.

 

Les mer
STEEN, Adam 004 (kopia)

Adam Steen vann Bergebo Ski Marathon

Adam Steen från Falun-Borlänge SK tog sin första seger för säsongen då han under söndagen vann långloppet Bergebo Ski Marathon, arrangerad av Domnarvets GoIF vid Bergebo motionscentral i Borlänge.

 

Les mer
LÖVGREN, Johannes 001 (kopia)

Ny seger till Johan Lövgren

Stora Vildmannaloppet i Umeå:

Vännäs SK:s Johan Lövgren tog sin andra seger på kort tid då han under söndagen vann Stora Vildmannaloppet som arrangerades av IFK Umeå.
Johan använde 1.41,31 timme på den fyra mil långa banan och hade 2,43 minuter till godo på rutinerade Johan Lövgren.

 

Les mer
Tättrio damer - Julia Jansson- Frida och Sara Hqllqvist (kopia)

Anton och Frida fixade Åsarna-segrar

Nu med resultat:

Jämtkraft skimarathon blev en fin tävling i härligt vinterväder. Huvuddistansens herrtävling blev dessutom en spännande uppgörelse med en tätkvartett inblandad. Innan Anton Karlsson, Åsarna, dragit det längsta strået hade man på andra varvet hängt av Erik Andersson, Malung.
I damklassen var Frida Hallquist, också från Åsarna snabbast på längsta distansen.

 

Les mer
SVENSSON, Oskar 004 kopia2

Oskar vässade JVM-formen

Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK vässade formen inför det stundande JVM i Kazakstan med en överlägsen seger i Matsboloppet i Hedemora. Oskar hade inget riktigt motstånd i klassisk stil, men han övertygade och verkar vara på god väg mot en bra JVM-form.

Les mer
20150125_105932

Anton Karlsson vann Jämtkraft Ski Marathon

Åsarnas Anton Karlsson tog en ny seger då han vann en tuff tremannauppgörelse i det 42 km långa Jämtkraft Ski Marathon från skidstadion i Östersund under söndagen.
Han vann före Oskar Kardin och Jesper Modin.

 

Les mer
NordicFocus

Äntligen seger till Tchekaleva

Bra av Jennie och Maria i skiathlon:

Yulia Tchekaleva har vunnit VM-medalj individuellt, men hon hade aldrig vunnit en världscuptävling innan söndagens skiathlon på hemmaplan i Rybinsk.
Då slog hon till och parkerade alla dom andra med ett ryck tidigt i loppet som ingen kunde följa.

 

Les mer
NordicFocus

Jens Eriksson 4:a i Marcialonga

Spännande avslutning uppför Cascada-backen:

Marcialonga blev åter igen en helnorsk uppgörelse, men strax bakom dom tre i täten spurtade Jens Eriksson in till en fin 4:e plats i den tunga Cascada-backen upp till målet i Cavalese.

Tord Asle Gjerdalen vann före teamkollegan Anders Aukland.

Les mer
NordicFocus

Vylegzhanin kämpade ner Cologna

Maxim Vylegzhanin är den sista av dom riktigt stora mästerskapsåkarna som visat form inför VM i Falun.
Efter en bedrövlig insats i fredagens fristilslopp i Rybinsk slog ryssen till och vann skiathlontävlingen över 30 km sedan han kämpat ner Dario Cologna inne i skidstadion.

 

Les mer
KALLA, Charlotte 091 (kopia)

Charlotte Kalla slog alla herrar

Körde motionsklass i ICA-loppet i Matfors:

Vad gör Charlotte Kalla inför VM i Falun?
Skidstjärnan önskar ingen press och deltog inte på Idrottsgalan i Stockholm.
Men så hemligt är det inte. Under lördag åkte Charlotte ICA-loppet i Matfors - och slog alla herrarna på 20 km!

 

Les mer
NordicFocus

Startlistor Rybinsk söndag

Världscuptävlingarna i Rybinsk i Ryssland avslutas med skiathlon-tävlingar under söndagen. Herrarna startar redan klockan 09,00 svensk tid och åker 30 km (15 km klassisk och 15 km fristil).
Dario Cologna är favorit igen, men utmanare är flera.

 

Les mer
SANDSTRÖM, Björn 005 (kopia)

Starka junioråkare i Vildmannaloppet

JVM-åkarna Elina Rönnlund och Björn Sandström var klart bäst i Lilla Vildmannaloppet som IFK Umeå arrangerade under lördagen.
Ett fint genrep för båda två inför dom kommande tävlingarna i Kazakstan.

 

Les mer
BERGSTEN, Axel 003 (kopia)

Axel Bergsten vann Harsa Ski Marathon

Fjolårssegraren Axel Bergsten från AXA Sports Club vann en tuff uppgörelse mellan fem åkare i det 43 km långa Harsa Ski Marathon i Hälsingland under lördagen.
Dom fem i tätgruppen var nästan fyra och en halv minut före nästa åkare.

 

Les mer
NordicFocus

Se Jennie Öbergs härliga segerjubel

Här jublar Jennie Öberg för den sensationella världscupsegern i sprint i ryska Rybinsk under lördagen. Hon gjorde en fantastisk insats - och även om dom allra bästa inte var med - slog Piteå-åkaren många världsnamn. Hon var snabbast i prologen, föll i kvartsfinalen och vann både semifinal och final!

Les mer
NordicFocus

Pellegrinos tredje för säsongen

Italienaren är världens bäste fristilssprinter nu:

Federico Pellegrino är just nu världens bästa fristilssprinter. Italienaren tog sin tredje raka sprintseger i den stilarten i Rybinsk efter tidigare triumfer i Davos och Val Müstair.
Han utmanövrerade inte mindre än fyra ryska toppåkare på deras egen hemmaplan i finalen.

 

Les mer
NordicFocus

Jennie Öberg vann: - Helt galet!

Helt galet, säger Jennie Öberg efter sin sensationsseger i världscupsprinten i ryska Rybinsk.
Kalix-tjejen, som tävlar för Piteå Elit och bor i Falun som sambo med Calle Halfvarsson, hade tidigare en 7:e plats som bäst.
Nu kunde ingen stoppa Jennie, som ledde finalen från start till mål.

 

Les mer
NordicFocus

Sensationell kval-seger till Jennie

Jennie Öberg krossade alla och tog en överlägsen och sensationell seger i prologen vid världscupsprinten i Rybinsk under lördagsförmiddagen.
Piteå-tjejen var över två sekunder före nästa åkare och mer än fyra sekunder före trean!

 

Les mer
NordicFocus

Startlistor Rybinsk lördag

Lördag är det fristilssprint som står på programmet i världscupen i ryska Rybinsk. Det blev ingen svensk succé under fredagens fristilslopp med ett B-lag på plats.
Man förväntar inga stora framgångar heller i sprinttävlingarna, men det vore kul om dom svenska åkarna kunde ta sig vidare från prologen.

 

Les mer
NordicFocus

Dario Cologna visade VM-form

Dario Cologna blir livsfarlig på VM i Falun. Det visade han under fredagens världscup i Rybinsk, där han utklassade hela den ryska eliten på deras egen hemmaplan.
Colognas mönster ser ut som inför OS i Vancouver och Sochi - båda gångerna åkte han hem med guld i bagaget.

 

Les mer