Mobile Version
Desktop Version
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oskar Svärd till Malungs OK

Med en dryg vecka kvar till vårens stora mål – 10MILA – kan Malungs OK stolt presentera ytterligare ett urstarkt nyförvärv, ingen mindre än skidåkaren och trefaldige vasaloppsvinnaren Oskar Svärd. Och Oskar är mer laddad än någonsin inför säsongen med sina nya klubbkamrater i Malungs OK.

 

- Att komma till en klubb med flera landslagslöpare kommer utveckla mig som orienterare och ge mig en bra nytändning efter den tuffa vintern säger Oskar, som redan innan problemen med amöban hade tankar på att byta klubb.

- Efter många fina år i Ulricehamns OK har det tunnats ut bland elitlöparna och när flera andra lämnade klubben i vintras kände jag att det nog var dags för mig också. Jag hade kontakt med ett antal klubbar men kände ganska fort att Malungs OK var klubben som passade mig bäst.

 

På en högre nivå?

- Malungs OK har både duktiga löpare och ledare. Att få vara delaktig i en sådan miljö kommer att tända mig och förhoppningsvis kan träning och tävling tillsammans med klubben höja min nivå ytterligare.

Även om Oskars största fokus såklart ligger på skidåkningen (där en fjärde vasaloppsseger är huvudmålet) är han inte utan målsättning inom orienteringen. Stafettsegrar och militär-VM är mål som Oskar prioriterar högt.

- Att vinna 10MILA är en dröm! Det vore riktigt häftigt att få växla först efter Långa natten-sträckan. Och 2013 går militär-VM i Eksjö, där är målet definitivt att ta en medalj i stafetten för Sverige.

Och att Oskar har motivationen kvar trots en problemfylld vinter råder det inget tvivel om. Han har aldrig gjort fler träningstimmar i april månad tidigare...

Del |
JOHAN i täten (kopia)

Guld-Johan kör Vasaloppet

Guld-Johan Olsson har bestämt sig för att köra Vasaloppet på söndag. Därmed får tävlingen en stor attraktion extra. Johan vill passa på medan han är topptränad och i god form.
Men han möter stenhårt motstånd mellan Sälen och Mora.

 

Les mer
4K9A9775 (kopia)

SM och Scandic Cup i Gällivare 2016

Nu är det klart – Gällivare får SM-avslutningen och finalerna av Scandic Cup 1-3 april 2016!

 

Les mer
STINA NILSSON tog fram krafter som man inte trodde fanns och spurtade in till silver för Sverige igen. Foto: NORDIC FOCUS

Silver-Stina missar Lahti

En förkyld Stina Nilsson missar helgens världscuptävlingar i finska Lahti. Det bekräftar den svenske förbundskaptenen Rikard Grip.

 

Les mer
LINDBORG, Sara 001 (kopia)

Benproblem för Sara och Helene

Lindborg och Söderlund är ”ur funktion”:

Två landslagstjejer från Dalarna har problem med benen och är just nu ”ur funktion”.
Sara Lindborg från Falun-Borlänge SK har en stressfraktur och Helene Söderlund från IFK Mora SK har fortfarande problem med sina vader.

 

Les mer
Vasaloppet i sol (kopia)

Vasaloppet laddar för vårvärmen

Våren ser ut att hålla greppet om Vasaloppet på söndag och med anledning av det varma vädret gör nu organisationen förstärkningar av spåret på vissa sträckor. Allt för att få så bra förhållanden som möjligt inför StafettVasan på fredag och för de 15 800 anmälda till Vasaloppet den 8 mars.

 

Les mer
HERMANSSON-HEDLUND-BURMAN 001 (kopia)

JSM som planerat i Sundsvall

Blidvädret i Sundsvall stoppar inte Stockviks SF! Om en dryg vecka startar klubben junior-SM på längdskidor på Södra berget.

- Vi kommer att klara detta med en stor arbetsinsats från klubbens medlemmar, säger Niclas Krook, tävlingsansvarig.

 

Les mer
Niklas 15km K US CH (kopia)

Svenska åkare till NCAA-finalen

Flera svenska längdåkare studerar i USA och kombinerar studierna med skidåkning på hög nivå. Nu är flera av dom svenska åkarna bland dom som är uttagna till NCAA:s (National Collegiate Men’s and Women’s Skiing Championships) som kommer att arrangeras vid Olympic Center i Lake Placid, New York.

 

Les mer
PALLEN 50 km herrar003 (kopia)

Fischer vann alla individuella gulden

Österrikiska skidfabrikanten Fischer gjorde rent bord på skid-VM i Falun. Aldrig tidigare har man vunnit alla dom individuella längdmedaljerna på ett skid-VM.
- Totalt tog vi hem 73 procent av alla medaljer på blev bästa märke både på skid- och skosidan, säger racingchefen i Sverige, Lasse Jonsson.

 

Les mer
HAAG, Anna Falun30km001 (kopia)

Landslaget till världscupen i Lahti

Svenska Skidförbundet har tagit ut landslagstruppen som ska representera Sverige i helgens världscuptävlingar i finska Lahti där det körs sprint i fri stil på lördag och distanslopp över 10 och 15 km i klassisk stil på söndag.

 

Les mer
McKeever, Brian i Coop (kopia)

Brian McKeever åker för Team Coop

Team Coop får en speciell förstärkning i Vasaloppet. Det är den 9-faldige Paralympics-medaljvinnaren Brian McKeever från Kanada som kommer att åka för teamet.

 

Les mer
Mikael Forslund

Dom bästa i HalvVasan här

Det är full fart i Vasaloppsspåret. Efter två dagar med Öppet Spår kördes idag HalvVasan med bra deltagande. Snabbast bland herrarna var Oscar Bergström, som slog rullskidsspecialisten Samuel Norlén med en enda sekund. Bland damerna var veteranen Anna-Carin Söderström från Malung precis före Julia Nyström, Nordingrå och med ett långt språng till dom andra.

Les mer
IMPOLA, Jack 006 (kopia)

Impola dominerade i långloppscupen

Den första säsongen med Björn Dählie Ski Challenge - Sveriges egen långloppscup - är avslutad. Och Jack Impola från SK Bore vann överlägset med brorsan Bob som trea i totalen. Bland tjejerna var Emilia Lindstedt från Sundbybergs IK överlägsen.

 

Les mer
PÅLSSON, Gabriella 002 (kopia)

Resultat från UngdomsVasan 2015

UngdomsVasan arrangerades under söndagen och samlade 621 ungdomar i Mora. Det tävlades i åtta olika klasser, fyra vardera för pojkar och flickor.
Här är resultaten för dom snabbaste.

 

Les mer
JOHNSSON, Jimmie 002 (kopia)[1]

Jimmie snabbast i KortVasan

I skymundan av skid-VM i Falun inleddes Vasaloppsveckan i Mora med KortVasan i fredags. Flera av dom stora långloppsnamnen provade på dom tre milen från Oxberg till Mora och snabbast av dom 6.500 åkarna var Jimmie Johnsson.

 

Les mer
TYNELL, Daniel 006 (kopia)

Hjärtproblem stoppar Daniel Tynell

Trefaldiga segraren Daniel Tynell kommer inte till start i Vasaloppet på söndag. Han stoppas av hjärtproblem.
– Ett tråkigt men klokt beslut, säger Anna Tynell Segerström, Media manager i Team Tynell, till Dalarnas Tidningar.

 

Les mer
Medaljtrion på 50 m Lucas Bauer, Petter Northug och Johan Olsson.

200 av 50000 m räckte för Petter

Åtta nationer på de åtta första platserna

Petter Northug avgjorde på sista 200 av 50 000 meter striden om vem som skulle bli VM-kung. Guldet på femmilen – hans fjärde i Falun - väger tyngst. Johan Olsson sålde sig dyrt och knep brons.

Les mer
NordicFocus

Northug omöjlig - Johan trea

Petter Northug jr är omöjlig. Spurtkanonen från Norge vräkte sig fram på upploppet och blev VM-kung i Falun med guld även på femmilen.
Det här var mitt största mål på årets VM, avslöjade han efteråt.
Johan Olsson grejade bronset i en femmil som tog nästan två och en halv timme.

 

Les mer
TEN vinjett_redigerad-1 (kopia)

Vem blir VM-kung - Olsson eller Northug?

Therese Johaug blev VM-drottning, en odiskutabel sådan. Men vem blir VM-kung? Ja, det beror nog på dagens femmil. Vinner Johan Olsson femmilen är det ingen tvekan. Tre starter med två guld och en fantastisk stafettsträcka.

Les mer
OLSSON med guldet 001 (kopia)

Kan Johan Olsson ta ännu ett guld?

Startlista herrarnas 50 km:

Herrarnas klassiska femmil med gemensam start avslutar skid-VM i Falun. Klockan 13,30 smäller startskottet på Lugnet - och en svensk är favorit.
Kan Johan Olsson upprepa guldet från Val di Fiemme och vinna igen?

 

Les mer
JOHAUG målgång 001 (kopia)

Fixade värdigt tronskifte

VM-drottningen Therese Johaug:

Therese Johaug imponerande tremilsseger, modell Johan Olsson, var nog också det definitiva tronskiftet. I varje fall blir Therese med två individuella guld, ett stafettguld och en vallningsmiss VM-drottningen före dagens två medaljörer Marit Björgen och Therese Johaug.

Les mer