Mobile Version
Desktop Version

Nya multibanan i Lycksele kommer

Det har gått 30 år med diskussioner om att bygga en ny multifunktionsbana i Lycksele. Det handlar om en 5,5 kilometer lång träningsbana vid Tannbergsskolan, något som skulle göra att eleverna vid skidgymnasiet slipper åka rullskidor på vägarna.

 

Och nu verkar det äntligen som om banan kommer att byggas. Enligt lokaltidningarna handlar multibanan också om ren och skär överlevnad för skidgymnasiet i Lycksele. Man måste ju hela tiden konkurrera med andra gymnasieskolor om skideleverna.
– Nu hamnar vi i topp igen bland de bästa skolorna. 50 meter till en rullskidbana från klassrummet. En bana som är 5,5 kilometer lång och inga bilar, hurra, säger Petter Ögren till lokaltidningen.
Banans bredd  blir ca 5,5-6  meter. 3,5 meter blir asfalterat, dessutom blir det 1,5 meter löparbana bredvis. Bygget kommer att ta ett år, först nästa sommar sedan banan satt sig ordentligt kommer den att asfalteras.
Kostnaden är beräknat till 20 miljoner kronor, men kommunalrådet Lilly Bäcklund (S) ser det som en framtidssatsning för Lycksele. Hon poängterar att banan också kan användas av rullstolsburna och inte enbart skidåkare och motionärer.

 

Del |