Mobile Version
Desktop Version

Ledig tränarjobb vid Mora Skidgym

Erik "Ekan" Svensson skall efter 30 år på Mora Skidgymnasium, skidorientering, byta spår! Han kommer börja tjänst som idrottslärare vid Bjäkenbackens skola i Östnor till hösten. "Ekans" energi och idérikedom har betytt otroligt mycket för S:t Mikaelsskolan, skidgymnasiet och skidorienteringen! S:t Mikaelsskolan söker nu efter ersättare! Dels en 100% tjänst på skidorientering och dels 40% på MTB-O!

 

Här är arbetsbeskrivningen
S:t Mikaelsskolan är en skola med hög kompetens hos personalen och bra resultat hos eleverna. Vi har elevernas kunskapsutveckling i fokus och en stark tilltro till lärarnas förmåga. Enkäter visar att trivseln är hög såväl hos personal som hos elever. I verksamheten finns 12 nationella program, introduktionsprogrammen, idrottsgymnasium med såväl RIG- som NIU-verksamhet (längdskidor, skidorientering, innebandy och ishockey) samt lokal verksamhet (fotboll, ishockey och friskvård), gymnasiesärskola och vuxenutbildning (inkl. SFI). Dessutom erbjuder vi högskolestudier på distans.

Vi söker dig som vill undervisa, driva och leda Skidorienteringen, mountainbikeorienteringen (MTB-O) och i viss mån längdåkningen framåt på Idrottsgymnasiet. Du kommer att ingå i tränarteamet vid Skidgymnasiet som är en del av Mora gymnasium, Idrott.
Vi ser att du har stor praktisk och teoretisk kunskap i och om träning i allmänhet och i och om skidorientering/MTB/längdåkning i synnerhet. Förutom den praktiska träningen ingår undervisning i kurserna Träningslära 1 och 2 samt i Specialidrott 1 och 2.
 

Kvalifikationer

Utbildning:
Adekvat utbildning inom Idrott och hälsa, Specialidrott och/eller Tränarprogram.

Kunskap:
-Pedagogisk insikt dvs. kunskaper om inlärningsteori, förmåga att se samband mellan teorier undervisningssituationer och mellan pedagogiska metoder och de lärandes utveckling.
-Förmåga att initiera, inspirera och uppmuntra medarbetare till en pedagogisk dialog och utveckling.
-Kunskap om olika pedagogiska teorier och förhållningssätt som stimulerar till lärande.
-Goda kunskaper om elevers utveckling och lärande.
-Goda kunskaper om aktuella styrdokument och berörd lagstiftning.
-Goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Det är meriterande med kunskaper även i andra språk.
-Goda datakunskaper.
-Idrottspsykologisk insikt, dvs kunskaper och förmåga att se samband mellan fysisk och psykisk prestation i lärprocesser och den lärandes utveckling inom specialidrotten.

Kompetens:
-Ledarskapsförmåga
-God kommunikativ förmåga
-God samarbetsförmåga
-Relationsskapande
-Tydlig
-Beslutsam
-Strukturerad
-Ekonomisk medvetenhet
-Engagerad

Hela annonsen hittar du här.

Del |