Mobile Version
Desktop Version

Längdlandslaget aktiverar sommarbarn

Sommar och sol och… skidskola! Ja, det blir en möjlig kombination för barn i Göteborg, Orsa Grönklitt och Lycksele när längdlandslaget erbjuder skidskola i sommar.

– Vi vill bidra till att locka barn till rörelse även på sommaren, samtidigt som vi förhoppningsvis väcker intresse hos dem för vår sport, säger Jenny Limby på Svenska Skidförbundet.

Skidåkning förknippas starkt med vinter och snö. Men allt fler vill träna sin skidteknik även när snön lyser med sin frånvaro. Det leder till att det skapas fler och fler möjligheter att utöva sporten även sommartid, till exempel ökar intresset för att bygga rullskidbanor.


På några svenska orter kan man dessutom åka skidor året runt. I Serneke Arena i Göteborg finns det numera ett 1,2 kilometer långt skidspår inomhus. Göteborg är också en av tre orter där längdlandslaget kommer att hålla skidskola för barn och ungdomar i sommar. Läger anordnas även i Orsa Grönklitt och i Lycksele.

– På våra sommarläger blandar vi olika typer av träning med andra spännande utmaningar och lekar. Lägren leds av erfarna ledare och skidgymnasieelever. Har vi tur kommer det dessutom ytterligare någon på besök under lägret, säger Jenny Limby med ett hemlighetsfullt leende.


I Göteborg kommer träning på skidor blandas med barmarksträning. I Orsa Grönklitt och Lycksele blir det barmarksträning i härlig natur. Landslaget har tidigare ordnat sommarläger för barn och ungdomar i Orsa Grönklitt sedan 2010. Intresset för lägret har ökat för varje år och förra året utökade man därför till två läger.

– Det är fantastiskt roligt att så många barn och ungdomar vill hänga med på lägret. Vi har sett vad lägret betytt för många barn och hur det lett till att deras intresse för idrott ökat. Därför vill vi nu ge chansen till ännu fler barn och ungdomar att kunna delta och utökar i år till läger på tre olika orter runt om i Sverige, berättar Jenny Limby.

Fakta lägren

- Lägren riktar sig till barn och ungdomar mellan 8–13 år

- Både nybörjare och erfarna skidåkare är välkomna

- Göteborg 16-19 juni 2016, Serneke Arena

- Orsa 20-23 juni 2016, Orsa Grönklitt

- Lycksele, 18-21 augusti 2016 i Lycksele, Ansia Resort
Lägren har ett begränsat antal platser.


Mer information om lägren hittar du här.

 

Del |