Mobile Version
Desktop Version

Krönika:

JVM - tidernas sämsta TV-produktion?

JVM på skidor öppnade på den gamla OS-arenan Soldier Hollow i Utah på måndagskvällen svensk tid.
Men vart är FIS? Vem har kvalitetssäkrat den här tävlingen? TV-sändingen såg ut som om det var ett gäng ungar som testade sig fram.

 

Kjell-Erik2

Man måste ju först förklara för TV-producenten (om det nu var någon…) vad sporten går ut på. Att filma alla som startar är ju helt ointressant så länge man inte visar målgångarna. Någon grafik hade man inte, utan man visade ibland resultattavlan på stadion. Kanske inte så intressant att visa damernas resultat under herrarnas kval.
När man skulle göra en intervju fanns givetvis inget ljud. Jag blev inte speciellt förvånad.
Det måste vara pinsamt att ta betalt för den här skiten. Om man tittar så vill man ju åtminstone att den som gör programmet har en liten aning om vad det handlar om.

Var är FIS i det här läget? Det handlar ju trots allt om ett JVM. Den viktigaste tävlingen på året för våra kommande stjärnor. Det finns tusentals här hemma - både i Sverige och andra länder - som följer sina hoppfulla och som dessutom har betalat för att göra det.
Vem har kvalitetssäkrat det man nu kallade en TV-produktion - men som såg mer ut som några skolungdomar testade olika utrustningar. Om FIS skall kalla det VM måste man se till att någon grejar av att hålla dom minsta kraven som finns.
Då måste man ha grafik, tidtagning som funkar, man måste få se åkarna som går i mål och man måste kunna följa med i tävlingen.
Om den här skiten från juniorernas sprintkval fick några nya människor att bli intresserade av längdåkning så måste dom antingen ha varit blinda, fulla eller ha somnat framför datorn.

Vi tror oss kunna ha noterat att dom tyska tjejerna dominerade. Antonina Fraebel vann på 3.40,82 före lagkompisarna Coletta Rydzek och Julia Richter. Därefter Kristin Skistad och Marte Johansen från Norge med Anna Comarella från Italien på 6:e. Avstånden var stora och Fraebel vann med över 6 sekunder.
Moa Lundgren slutade 7:a och var bästa svenska. Men avståndet var 12,68 sekunder till täten. Emma Rimbom som vi kunde se 15:e och Frida Karlsson också vidare.
Bland killarna var norska stortalangen Petter Stakston från Lillehammer bäst före finländaren Sipilä. Hugo Jacobsson stark 8:a och Falun-Borlänge-åkaren kan nå långt här. Jakob Nystedt från Hudiksvall gick också lätt vidare som 14:e man trots att han tidigare under uppehållet i USA fått en allergisk reaktion för en heltäckningsmatta på hotellet. Adam Persson var 28:e man och grejade sig precis, medan klubbkompisen i Hallby Eric Rosjö var 39:a och inte gick vidare.

Och medan jag är i det arga hörnet - varför har inte FIS någon live på tidtagningen? Varför kan man inte hitta startlistor på deras hemsida? När det går från nationella tävlingar i Europa så borde det väl också gå från ett VM - oavsett vart i världen man finns… Eller har Donald Trump nerlagt förbud mot det också?

PS. Skall se finalerna klockan 20,00, men jag vet inte om vi kommer att förstå vem som tar hem medaljerna…

Del |