Mobile Version
Desktop Version
Mora 120304 VasaloppetJšrgen Brink vinnersin tredje raka seger i Vasaloppet och fŒr segerkram av kranskullan Johanna AxelssonFoto Nisse Schmidt

Jörgen går för en fjärde seger!

Jörgen Brink nöjer sig inte med tre vasaloppssegrar. Nu har han bestämt sig:
Det blir en satsning mot en fjärde seger för hälsingegrabben Brink.

 

- Det stora målet är att vinna Vasaloppet igen, säger Brink till TT.

Och med tre raka segrar lär han bli favorit också nästa år. Hans vassa spurt har varit segervapnet till killen som också har en egen förmåga att komma starkt mot slutet av dom långa loppen.

Men med tre segrar i bagaget var det ingen klarhet att ”Brinken” skulle fortsätta satsa vidare.

-För mig är detta en form av livskvalitet, jag tycker fortfarande det är kul och kan leva på skidåkningen. Men jag kommer att dra ner på antalet träningstimmar nästa säsong. De senaste säsongerna har jag tränat runt 800 timmar, säger han.

Några ändringar blir det i träningen, bland annat mer intesiva pass med högre puls. Det skall göra att Jörgen hittar formen lite tidigare för att också kunna kämpa om segern i Ski Classics, där han var trea totalt i år.

Beslutet att satsa vidare på Vasaloppet och Ski Classics gör också att Jörgen Brink fortsätter i sitt norska Team United Bakeries med Thomas Alsgaard som teamledare. ”Brinken” skriver på för två nya år, men han understryker att han tar ett år i taget.

 

 

Del |
NORTHUG Knyken 001 (kopia)

Tiden rinner ut för Petter Northug

VM eller inte VM i 2015:

Lördag är sista frist för Petter Northug att signera avtalet med det norska skidförbundet som gör att han kan åka internationellt i världscup och VM under säsongen 2014/2015.
Men skidförbundet ställer hårda krav och än har inte Northug skrivit på kontraktet.

 

Les mer
Lindbäcksstadion 31 okt (kopia)

Piteå också på gång med spår

Så här såg det ut på Lindbäckstadion utanför Piteå under fredagen. Kanske kommer det att gå att åka skidor här i helgen.

 

Les mer
snösprutning völlan (kopia)

Planerar öppning 10 november

Bruksvallarna sprutar snö igen:

Tidig fredag morgon kunde man sätta igång snökanonerna i Bruksvallarna igen efter en veckas tid med mildare väder.
- På den tid som vi haft snökanonerna igång har vi fått bra med snö, säger Magnus Myhr, VD för Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB.

 

Les mer
THORN, Madeleine 008 (kopia)

Svensk jättetalang lägger av!

Tog JVM-medalj som förstaårsjunior:

Hon tog JVM-medalj i stafett som första års junior.
Nu lägger hon av - 21 år gammal.
Madeleine Thorn kommer inte att fortsätta som skidåkare på elitnivå!

 

Les mer
GRANATH, Johan 001 (kopia)

Landslagstränaren orolig för VM-staden!

Toppåkare flyttar från Falun till Östersund:

Östersund har vassare förutsättningar än Falun. Vi behöver en rullskidsbana här, säger landslagstränare Johan Granath till dt.se och uttrycker vad många skidåkare i VM-staden menar.
Nu flyttar två av A-landslagets åkare från Falun till Östersund!

 

Les mer
JACOBSEN, Astrid Uhrenholdt 003 (kopia)

Astrid Jacobsen talar ut om brorsan död

Nu orkar norska stjärnan Astrid Uhrenholdt Jacobsen tala ut om brorsans självmord mitt under brinnande OS i Sochi. En händelse som skakade hela det norska OS-laget och som gav världen TV-bilden då hela laget grät i målområdet efter öppningsdistansen 15 km.
27-åriga Astrid vet att hon måste leva med saknaden, men hon håller just på att bygga sig sakta men säkert upp igen.

 

Les mer
Kalla intervjuas - sweski (kopia)

Störst intresse för längdåkarna

Skidforum i Solna under tisdagen:

Längdåkningen tilldrog sig det största intresset när Svenska Skidförbundet inbjudit till media träff hos sin huvudsponsor Vattenfall i Solna.  Eftermiddagen, som omfattade nordiska skidgrenar och även en snutt om VM i Falun, samlade flest journalister för snabb direktrapportering eller för lämplig utportionering när skidsäsongen närmar sig.

Les mer
Herrlandslaget kopia

Landslaget mötte pressen i Solna

Under måndagen var det dags för det traditionella Skidforum i Solna utanför Stockholm. Flera av våra landslagsåkare mötte den skidintresserade delen av pressen. För många av åkarna var det ett stopp på vägen hem från höghöjdslägret i Val Senales.

Les mer
Rezac nytt team (kopia)

Nytt team för Stanislav Rezac

Den tjeckiska veteranen Stanislav Rezac lämnar Team Centric i år och satsar mot toppen i Swix Ski Classics med ett helt nytt team!
Han kommer att åka för Team Silvini Madshus den kommande säsongen.

 

Les mer
SELIN, Lars 005 (kopia)

Landslagets kunskaper förmedlas på Idre Fjäll

Skid-Sverige växer både på toppen och på bredden. Det åks längdskidor som aldrig förr i vårt avlånga land.
- Vi har ett uppdämt behov av utbildningsinsatser för ungdomar, ungdomstränare och motionärer. Därför satsar Svenska Skidförbundet, med hjälp av längdlandslaget, på att en blågul kunskapsvind ska börja blåsa över landet.  Vi gör en storsatsning på Idre fjäll i januari, säger utvecklingsansvarige Lars Selin.

 

Les mer
SÖDERGREN Lenzer 001 (kopia)

Södergren: 30 år som skidåkare!

Intressanta tankar från en veteran:

Anders Södergren firar 30 år som längdskidåkare. På Team LeasePlan Go:s hemsida har han skrivit intressanta tankar om sin karriär och gjort sig reflektioner om sin tid både som ungdom, junior och senior.
Här är vad Anders skriver:

 

Les mer
Kershaw-Perras (kopia)

Devon Kershaw bäst i Canmore-test

Kanada och USA körde under måndagen ett nytt test på konstfrusna spåret i Canmore. Den här gången över 15 km fristil med Devon Kershaw som segrare.

 

Les mer
Team Coop i Vålådalen (kopia)

Team Coop väljer Vålådalen för träningsläger

Långloppslaget Team Coop, med bland andra Oskar Svärd och Seraina Boner, har inlett ett samarbete med Vålådalens Fjällstation. Samarbetet innebär att teamet förlägger träningsläger i Vålådalen.

 

Les mer
BD_SkiChallenge_black

Premiär för svensk långloppscup på skidor!

Björn Dählie SKI Challenge är namnet på Sveriges nya långloppscup på skidor. Cupen kommer att bestå av fem av de populäraste långloppen i Sverige. I cupen kommer fyra deltävlingar räknas i den totala sammanställningen där cupfinalen går två veckor innan Vasaloppet.

 

Les mer
Vålådalen rullskidor 003 (kopia)

Uppspänd wire fällde rullskidsåkare

Farlig händelse i Norge:

En mycket farlig händelse inträffade vid Fornebu utanför Oslo under söndagen. Någon hade hängt upp en lina eller wire över en gångväg. Den fällde en rullskidsåkare, som åkte rakt in i linan - som tur var utan att skada sig allvarligt!

 

Les mer
Damer etp 4 start (kopia)

Så sänder Vinterstudion 2014/2015

Vinterstudio-säsongen drar igång med premiären i Bruksvallarna 22-23 november men redan helgen innan startar SVT:s alpina sändningar med slalomtävlingar från Levi.

 

Les mer
Frozen Thunder 001 (kopia)

Newell vann på Frozen Thunder

Landslagen från Kanada och USA tränar nu på världscuparenan i Canmore i Alberta, Kanada. Här har man en såkallad Frozen Thunder, som gör att man kan åka skidor trots värme och sommarliknande väder bredvid.
I helgen har man kört en klassisk sprint, där USA vann både herr- och damklassen genom Andy Newell och Ida Sargent.

 

Les mer
FALUN 2014-03-15  F…R VM LUGNET, mycket publik glada mŠnniskor och trevlig stŠmning folkfestfalun2015, falun 2015FOTO: ULF PALM

10 000 parkeringsplatser nära VM-arenan

Under VM kommer det att finnas 10 000 parkeringsplatser i anslutning till arenan.
– Även om vi har många parkeringsplatser nära arenan kan det bli upp till 30 minuters promenad från de parkeringsplatser som ligger längst bort. Det måste man räkna med och därför vara ute i god tid, säger Lars Sörestad, parkeringsansvarig Falun2015.

 

Les mer
falun2015_horiz_small_rgb

Biljettsläpp till VM-invigningen idag

Flera toppartister på invigningen i Falun:

117 dagar återstår till dess att skid-VM i Falun invigs och nu är stora delar av invigningsprogrammet klart.
- Jag hoppas verkligen att både falubor och alla besökare tar chansen att få uppleva invigningen på plats, säger Sven von Holst, vd på Falu2015.

 

Les mer
Rolf Kosecki

Oberstdorf fortsätter VM-kampen

Syd-tyska Oberstdorf har skakat av sig besvikelsen över inte att ha fått skid-VM 2019 och satsar nu vidare som sökare till nordiska skid-VM 2021.

 

Les mer