Mobile Version
Desktop Version

Isaberg Final Climb 3 oktober

Imorgon (29/9) stänger anmälan till rullskidtävlingen Isaberg Final Climb. Vädret ser ut att bli bra och tävlingsledningen jobbar hårt med att få till en kanontävling. Drygt 100 åkare förväntas komma till start, bland annat Marika Sundin, Den nyblivna guldmedaljören från VM på rullskidor.  

Isaberg final climb är en rullskidtävling i Hestra. Tidigare har det körts Smålands DM som jaktstart uppför Isaberg men sedan förra året har man ändrat upplägg för att locka fler deltagare. Loppet körs på en 5 km lång, relativt platt varvbana och avslutas upp till toppen av Isaberg, en utslagsgivande stigning på 150 höjdmeter.  Kan jämföras med Marcialonga i Italien.

- Konceptet med varvbana med snälla nerförsbackar och en riktigt tuff avslutning var mycket uppskattad förra året. Vi hade enfantastisk uppslutning trots att inte vädergudarna var med oss förra året och hoppas kunna upprepa denna succé i år, säger Erik Svensson.

Loppet körs på standard träningshjul för att så många som möjligt ska kunna delta då klasserna sträcker sig från HD13-14 till HD50.

Hestra SSK är huvudarrangör med hjälp av tre killar från Jönköping.

Del |