Mobile Version
Desktop Version
20190221, SVENSSON Oskar VM-semi (kopia)

Herrarnas VM-sprint i Seefeld:

Sverige misslyckades – Klæbo vann

Dom svenska förhoppningarna försvann snabbt i herrarnas VM-kvartsfinal. Först Calle Halfvarsson, sedan Viktor Thorn. Oskar Svensson blev bäste svensk men missade precis en plats i finalen. Där vann Johannes Høsflot Klæbo sitt första individuella VM-guld före Federico Pellegrino.  
2019-02-21
20190221, VM-final damer sprint (kopia)

Dahlqvist och Sundling krockade i VM-finalen:

Maiken vann igen – Stina tog silvret

Maiken Caspersen Falla packades in av tre svenskor i den sista kurvan innan upploppet i VM-finalen i sprint. Det kunde ha blivit 1, 2 eller 3 svenska medaljer. Då krockade Maja Dahlqvist och Jonna Sundling. Båda förlorade medaljchansen och Maiken Caspersen Falla fick chansen att sticka ifrån till e...
2019-02-21
 
20190221, THORN Viktor prolog (kopia)

Sensationell Viktor Thorn vann kvalet

1:a och 3:a till Sverige i VM-sprintens prolog var en högoddsare. Men det blev – precis som för damerna – en fantastisk VM-öppning i Seefeld. Viktor Thorn vann med en hundradels sekund före Sergey Ustiugov, medan Calle Halfvarsson delade 3:e med Finn Hågen Krogh, som var bäste norrman.  
2019-02-21
 
20190221, DAHLQVIST Maja prolog (kopia)

Maja vann direkt – alla damer vidare

Maja Dahlqvist slog till direkt och vann prologen i VM-sprinten i Seefeld. Alla fyra svenskorna gick lätt vidare och Stina Nilsson är med vidare och visade att hon är frisk igen efter skadan. Alla favoriterna gick vidare.  
2019-02-21
 
20190112, WC Dresden SWE 3 första (kopia)

Blir det svenskt redan i första medaljkampen:

Dags för medaljer direkt i Seefeld?

Sverige kommer till start med stora förhoppningar när VM:s första medaljkamp startar med damerna och herrarna sprinttävlingar under torsdagen. Speciellt den svenska kvartetten på damsidan har medaljer i siktet och det blir mycket spännande att se om dom kan lyckas.  
2019-02-20
 
Sälen-Mora 110228 Öppet SpårFina spår vid SmåganFoto Nisse Schmidt

Bra business för arrangörskommunerna:

Vasaloppet genererar 419 miljoner

De turistekonomiska effekterna av Vasaloppets evenemang, sommar som vinter, visar att det omsätts hissnande 419,1 miljoner kronor i boende och konsumtion i de tre Vasaloppskommunerna Malung-Sälen, Mora och Älvdalen i samband med och kopplat till loppen.
2019-02-20
 
20.02.2019, Minks-Raubichi, Belarus (BLR):Hanna Oeberg (SWE) - IBU Open European championships biathlon, individual women, Minsk-Raubichi (BLR). www.nordicfocus.com. © Manzoni/NordicFocus. Every downloaded picture is fee-liable.

Hanna Öberg imponerade och vann EM

Hanna Öberg visade gryende VM-form då hon under onsdagen vann damernas distanslopp vid EM i Minsk-Raubichi i Vitryssland. Det gjorde Hanna trots 3 tilläggsminuter, något som vittnar om att hennes fart i spåret är där den skall vara. Annars var det på skjutvallan det inte stämde för dom blågula. ...
2019-02-20
Per Danielsson Frilansfotografer

Johanna Ojalas projekt har blivit riktigt populärt:

Nya kompisar på Nordiska Ungdomsspelen

På lördag brakar skidfesten Nordiska Ungdomsspelen lös i och runt omkring Östersund. Tillväxttakten är snabb för evenemanget som hade nypremiär år 2017 och som i år, utöver fyra skidgrenar, involverar konståkning, ishockey och friidrott. Bakom spakarna står bland andra Vinterstudioprofilen Johanna O...
2019-02-20
 
VIRTANEN, Teemu-KEK 009 (kopia)

De åker Vasloppet tur och retur

För Jan Erik Länta, Jokkmokk och Teemu Virtanen, Finland, känner båda att de vill ha en större utmaning än att bara åka Sälen-Mora enkel väg. Därför ska de använda den klassiska målportalen i Mora två gånger. Dels som startpunkt för sitt 180 kilometer långa lopp, dels som mål, de ska åka Mora-Sälen ...
2019-02-20