Mobile Version
Desktop Version

Fina förhållanden inför Rallarloppet

Rallarloppet utanför Jönköping , med start Bottnaryd och målgång vid Hallbystugan fick ställas in pga snöbrist på ordinarie datum 21 janunari. Då beslutades att flytta fram loppet till 11 mars. Nu bara dagar kvar till Rallarloppets reservupplaga som går under namnet ReservRallarn så ser det betydligt ljusare ut för skidåkning.

 

RALLARLOPPET körs som ReservRallarn den 11 mars sedan man fick ställa in den 21 januari då tävlingen skulle arrangerats. ARKIVFOTO
RALLARLOPPET körs som ReservRallarn den 11 mars sedan man fick ställa in den 21 januari då tävlingen skulle arrangerats. ARKIVFOTO

ReservRallarn genomförs under parollen, ”lite kortare och lite enklare” än ursprungsversionen.
– Vi tror att så är nära efter Vasaloppet så är det en kortare distans som lockar ut bla Vasaloppsåkarna o andra skidsugna , hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist från tävlingsledningen. Loppet vänder sig till alla skidåkare oavsett nivå och som vill njuta av fin marsskidåkning i vacker natur.
– Det är fina  förutsättningar med 30-50 cm snö i terrängen och det ser ut att kunna bli en fin skiddag på söndag.
ReservRallarn kommer köras med start och mål vid Bottnaryds IP och därifrån en längre vända ut på gamla järnvägsbanvallen i riktning mot station Västra Jära. Ett par avstickare från banvallen görs också för att få lite extra variation i åkningen.  Det blir alltså ingen målgång vid Hallbystugan som är grundkonceptet för stora Rallarloppet, utan nu håller arrangören ihop det på lite mindre yta som kräver lite mindre förberedelser av spårpreparering och dessutom körs där det är som mest snösäkert med natursnö.
Dock har arrangören problem med att personer som ej verkar gilla skidåkning kör sönder spåren med terrängfordon. – Jättetråkigt med folk som förstör men vi har goda förhoppningar att kunna lösa detta, meddelar Tomas Pettersson Hjelmkvist.
Den längre banan körs över ca 27 km i ett varv och den kortare varianten ca 15 km också den i ett varv.  ReservRallarn innehåller både tävlingsklasser på senior- och juniorsidan samt motionsklasser från ungdom och uppåt.  -Det känns riktigt kul att få kunna bjuda till en avslappnad skidfest utan seedningshets i ett härligt vinterlandskap för alla när vi har så fin vinter i mars, och vi hoppas locka ett par hundra deltagare, hälsar Tomas Pettersson Hjelmkvist.  Anmälan tas emot ända fram till 1 timma före start vid Bottnaryds IP

    •    Rallarloppet kördes första gången 1968 och är ett samarrangemang mellan Bottnaryds IF och IF Hallby SOK.  Förutom Rallarloppet på skidor så innehåller Rallarloppen också CykelRallarn i juni och LöpRallarn i september.

Tävlingens hemsida: www.rallarloppet.se

Del |