Mobile Version
Desktop Version

Favoritsegrar i Dundret Extreme Running

David Forsman, Överkalix och Maria Lundgren, IFK Växjö – det blev två favoritsegrar i Dundret Extreme Running, DXR, 2014!
Marcus Hellner kom aldrig till start.

 

FULL FART från start i Dundret Extreme Running. Foto: ARRANGÖREN
FULL FART från start i Dundret Extreme Running. Foto: ARRANGÖREN

- Jag är jättenöjd med loppet, bara drygt tre minuter efter Marcus Hellners rekordtid från förra året på den här tuffa banan, säger David.
Efter att ha legat i rygg på Edvin Murto, OK Sarven, under större delen av loppet satte David, som leder Norrbottens GP-serie, in stöten efter 19 kilometer och kunde sedan ohotad lägga ytterligare en terrängseger till meriterna.
- Jag missade Dundret Extreme Running förra året och har väl gått och laddat för det här sedan dess, verkligen kul att det gick vägen nu. DXR är en mycket roligt tävling i en terräng som jag gillar, säger David.
Marcus Hellner som planerat att försöka försvara fjolårssegern tvingades tyvärr lämna återbud på grund av känningar av ett ”löparknä”.
Maria Lundgren, IFK Växjö, som tidigare i sommar vunnit Salomon Trail Tour i Sundsvall, ledde damklassen från start till mål och vann i utklassningsstil, trots ett starkt startfält.
- Jag är jättenöjd, det var en tuff med väldigt kul bana, säger Maria.                                                     
Totalt startade 179 löpare vilket är nytt deltagarrekord för Dundret Extreme Running.

 

Del |