Mobile Version
Desktop Version
ERIK WICKSTRÖM är själv en duktig skidåkare, men nu gäller också jobbet som presschef för Ski Classics.

Erik Wickström presschef för Ski Classics

 

SM-åkaren och bloggaren Erik Wickström har fått jobbet som ny presschef för Ski Classics. Han började sin anställning redan idag och Ski Classics skriver i ett pressmeddelande att det här är ännu et steg i tävlingsseriens positiva utveckling.

Ski Classics har nu etablerat sig som en av dom två stora långloppscuperna. Med betydeligt mer aggressiv och framåtriktad marknadsföring har man under ett par år tagit över mycket av det som FIS Marathon Cup tidigare var ensamma om. Dessutom har Ski Classics redan från början fått till TV-bevakning på alla sina tävlingar – kanske inte så konstigt när chefen David Nilsson jobbar på IEC, ett bolag som handlar med TV-rättigheter.

Ett steg i att ytterligare förbättra servicen för media är alltså att anställa Erik Wickström som presschef. Den tidigare redaktören för skidsport.com är själv en mycket aktiv idrottare med framskjutna placeringar i flera av Ski Classics-loppen från den gångna vintern.

Hur det nu blir med Eriks egen karriär återstår att se.

I hans nya jobb kommer han att ha hand om pressreleaser, jobba med att göra Ski Classics synligt i media , presskonferenser och hemsidan www.skiclassics.com. Han kommer också att närvara på tävlingarna för att ge media bäst möjlig service.

-       Det är en ära för mig att få en förfrågan om att ta det här jobbet och jag kommer att jobba hårt för att öka intresset för Ski Classics och långloppen på skidor. Det får mig också till att träna hårt, för jag kommer att själv åka alla Ski Classics-loppen från elitledet, säger Erik sjävl i en kommentar.

Kanske måste han rent av vara först i mål för att kunna serva den väntade pressen…???

 

 

Ski Classics 2013:

Event 1 Jizerska Padesatka                   Czech Republic            13th January 2013

Event 2 Marcialonga                               Italy                              27th January 2013

Event 3 König Ludwig Lauf                     Germany                      3rd February 2013

Event 4 Vasaloppet                                 Sweden                         3rd  March 2013

Event 5 Birkebeinerrennet                      Norway                         16th March 2013

Event 6 Ski Classics Final                       Sweden                        23rd March 2012

Del |