Mobile Version
Desktop Version
ELVIRA ÖBERGs tre JVM-guld har kommit tillbaka sedan hon utlyste en hittelön på 3.000 kronor. Foto: MAGNUS JONSSON
ELVIRA ÖBERGs tre JVM-guld har kommit tillbaka sedan hon utlyste en hittelön på 3.000 kronor. Foto: MAGNUS JONSSON

Elvira fick tillbaka VM-medaljerna

Elvira Öberg har fått tillbaka sina JVM-medaljer som försvann från en parkering under en bilresa mellan Piteå och Sollefteå för några dagar sedan. Hon berättar för Sveriges Radio att dom kommit tillbaka. När man gick ut med hittelön fick den 19-åriga JVM-drottningen ett samtal som gjorde att medaljerna kom till rätta igen.

 

Piteå-tjejens medaljer försvann då en plastkasse med mat och medaljerna blev borta från en parkering under resa den gångna veckan. Elvira Öberg vädjade till allmänheten som engagerade sig starkt.
Det resulterade i att 19-åringen fick tillbaka dyrgriparna.
– Nu ligger de där de ska vara, säger Elvira till Sveriges Radio.
Hon är lillasyster till 22-åriga Hanna Öberg som sensationellt vann damerans distanstävling i skidskytte vid OS i Pyeongchang och som ankrade det svenska damlaget till silver i OS-stafetten.
Men Elvira var inte mycket sämre då hon tog hela tre guldmedaljer på JVM i Otepää i Estland.
Det var under en bilresa mellan Piteå och Sollefteå förra veckan som medaljerna försvann då Elvira glömde plastpåsen på en parkeringsplats.
– Jag har en liten förhoppning att någon ville skydda den från regnet. Men annars är det ju någon som tagit den. Den har inte flugit därifrån. Det såg ju ut som en vanlig matpåse, sade hon då till Sveriges Radio..
Och efter att ha utlyst en hittelön på 3.000 kronor har Elvira Öberg fått ett telefonsamtal från en person som har återlämnat guldmedaljerna.
– Det var en person tog påsen, den stod bredvid bilen under natten. Jag fick tillbaka den mot hittelönen, fortsätter Öberg.
– Det var en stor vikt som släppte från axlarna kan jag säga. Jag har fått tillbaka medaljerna och nu ligger de där de ska vara, bland mina andra medaljer, säger Elvira Öberg till P4 Västernorrland.

 

Del |
Engadin Skimarathon 2019 (kopia)

Engadin Skimarathon in i långloppscupen

Första fristilsloppet i Visma Ski Classics:

Engadin Skimarathon i Schweiz blir den första fristilstävlingen i Visma Ski Classics. Det är ett av världens största långlopp med 14.000 åkare senast. Därmed bryter långloppscupen en ny barriär och många har efterlyst fristilslopp i Visma Ski Classics.

 

Les mer
T-W MEDIA

Här är nya Lager 157 Ski Team

Tre nyförvärv inför nästa säsong:

Idag drar Lager 157 Ski Teams första barmarksläger för säsongen igång. På plats i Ulricehamn finns ett hungrigt team med tre nya ansikten. Inför kommande säsong värvas Elin Mohlin, Andreas Holmberg och Emil Persson.

Les mer
20180128, AFLODAL Axel prolog 001 (kopia)

Gustav och Axel Aflodal till Offerdals SK

Cirkeln sluts när bröderna Aflodal byter klubb till Offerdals SK inför vinterns skidsäsong. Både farfar Lennart Blomberg och pappa Henrik Aflodal har varit aktiva i föreningen, som tränare och tävlande.

Bröderna Aflodal är tillbaka i familjens gamla hemtrakter när de i vinter går över från Stockholmsklubben Sundbybergs IK Skidor till Offerdals SK.

Les mer
20180322, NILSSON, Stina 036 (kopia)

Stina Nilsson utmanas på hemmaplan

Ny sommartävling i Malung under Dansbandsvecken:

Dansbandssprinten är namnet på den nya skidtävlingen på riktig snö som kommer att köras i Malung torsdagen den 19 juli.

Olympiska mästarinnan Stina Nilsson kommer att ta emot flera av sina hårdaste konkurrenter från världscupen på hemmaplan och arrangören lovar en tight och spännande tävling.

Les mer
20180118, NYENG, Emil 003 (kopia)

Norsk landslagsman till skidskytte

Den norska B-landslagsåkaren Emil Nyeng, 27 byter idrott från längdåkning till skidskytte. Han har varit med i toppen av Skandinavisk Cup flera gånger och han har tävlat 10 gånger i världscupen för Norge.
Men nu vill han försöka att ta en plats i skidskyttelandslaget istället.

 

Les mer
GREVENs krönika mellomrom

Respekt för Lovisas ärlighet och öppenhet

Krönika:

När Lovisa Modig  öppet berättar för NSD om att hennes älskade pappa tog livet av sig för fyra månader sedan,  valde hon att vara öppen och ärlig i ett närmast tabu-belagt ämne.
Lovisa tycker det är viktigt att våga prata om pyskisk ohälsa.
Respekt, Lovisa!
Jag är säker på att du hjälper många som mår dåligt och anhöriga runt dem.

 

Les mer
20170128, MODIG, Lovisa 001(kopia)

Glädjen försvann i sorgen

Pappan tog sitt liv, Lovisa fick landslagsplats:

Lovisa Modig är ett av dom nya namnen i Team Bauhaus, landslagets grupp 2. 25-åringen från Sävast Ski Team har gjort sin bästa säsong och fick debutera i världscupen i Holmenkollen.
Men glädjen överskuggades av en fruktansvärd händelse:
Hennes pappa tog sitt eget liv i början av året.

 

Les mer
INGESSON, Magnus 003 (kopia)

Landslaget på första snölägret

Den 21–27 maj åker längdlandslaget till snön och försäsongens första läger. Norska Sognefjell står som värd när de 28 landslagsåkarna inleder den nya träningssäsongen.

Semestervilan är över för längdlandslagets åkare. Idag tar de sig över gränsen till norska Sognefjell på säsongens första läger.

 

 

Les mer
HENRIKSSON, Sofia 003 (kopia)[1]

Så skall Sofia komma tillbaka igen

Petades från landslaget men ger inte upp:

Sofia Henriksson petades från längdlandslaget inför den kommande säsongen, men hon tar nu grepp för att komma tillbaka och kämpa i toppen.
Förra landslagstränaren Joakim Abrahamsson och coachen Stefan Thomson är enligt NSD Sofias ”hemliga vapen” i kampen för att återta landslagsplatsn.

 

Les mer
NOSSUM, Eirik Myhr 001 (kopia)

Northugs ex-tränare tar över landslaget

32-årige Eirik Myhr Nossum är ny tränare för distanslaget för herrar i Norge efter Tor Arne Hetland som inte fick fortsätta trots att han har ett år igen på kontraktet med skidförbundet.
Myhr Nossum är mest känd för att han var Petter Northugs personlige tränare då han valde att gå ur landslaget. Men han har en gedigen utbildning från idrottshögskolan och har också varit klubbtränare i Lyn Ski i Oslo med åkare som Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund.

 

Les mer
DSC_1790 (kopia)

”Falken” med pers i Göteborgsvarvet

Hanna Falk satte personligt rekord då hon sprang in på 1.27,33 i Göteborgsvarvet under lördagen. Det räckte till den 45:e plats bland alla damer för landslagsåkaren som bara var en av dom många tusen deltagarna i den populära halvmaran i Göteborg.

 

Les mer
THORN, Viktor-SUNDBY, Martin Johnsrud 006 (kopia)

Här är VC-programmet för 2018/2019

Norge fick en extra världscupshelg:

Världscupprogrammet för den kommande säsongen lades på den nyss avslutade FIS-kongressen i Costa Navarino i Grekland.
Där kom en stor överraskning för många: Norge fick en extra världscupshelg utan att någon andra hade tillfrågats. Det retade många nationr.

 

Les mer
2015, VM damstafett NOR (kopia)

Plancia får VM 2023 - slog Trondheim

Planica i Slovenien kommer att arrangera skid-VM nordiska grenar i 2023. Därmed krossades den norska drömmen om ett nytt skid-VM i Trondheim. Och det gjordes på självaste nationaldagen 17 maj.
Planica vann omröstningen i FIS council med 9 mot 6 röster.

 

Les mer
20180516, klassisk sprint Drammen (kopia)

FIS behåller den klassiska sprinten

Herrstafetten blir enbart 4x7,5 km från 2021:

FIS längdkommitté beslutade under onsdagen att behålla den klassiska sprinten samt att man gick för att herrarnas stafett i framtiden kommer att köras över 4x7,5 km istället för 4x10 km som vi har i mästerskap idag.
Det var några av dom viktigaste besluten på FIS-kongressen i Grekland under onsdagen.

 

Les mer
20180128, KARLSSON, Frida 005 (kopia)

Hela 24 åkare i nya U-landslaget

Fyra JVM-medaljörer finns med i laget:

Tolv damer och tolv herrar är uttagna till längdlandslagets utvecklingslag. Det är ett gäng spännande åkare mellan 19–23 år med bland andra fyra medaljörer från junior-VM.

 

Les mer
GREVENs krönika mellomrom

Ge VM till Björgen-riket Trondheim

Krönika:

Den abdikerade skiddrottningen Marit Björgen är på plats i det grekiska solparadiset Costa Navarino för att vinna VM i nordska grenar 2023 till Trondheim.
Slovenska Planica, som sökt VM fyra gånger, är knappa favoriter men jag ser en logisk lösning som gör att FIS, internationella skidförbundet, kan blidka båda länderna.
Svaret får vi när FIS-kongressen röstat, på den norska nationaldagen 17 maj.

Les mer
KAISA ÖSD 15-001 (kopia)

Kaisa satsar mot VM i Östersund

Den finska världscupsegrarinnan har bestämt sig:

Finland drar ett lättnadens suck. Den 35-åriga världscupsegrarinnan i skidskytte Kaisa Mäkäräinen har beslutat sig för att satsa åtminstone en säsong till.
Det betyder att Kaisas stora mål nästa säsong blir VM i Östersund i mars 2019.

 

Les mer
20170625,KARDIN, Oskar 015 (kopia)

Oskar Kardin fortsätter med Auklands team

Oskar Kardin fortsätter i teamet till bröderna Jörgen och Anders Aukland nästa år.
Team Santander dominerade Visma Ski Classics i vintras och Oskar var bästa ungdomsåkare.
Nu byter teamet namn till Team Ragde Eidendom.

 

Les mer
JEMTEBORN, Patrik 026 (kopia)

300 dagar till skidskytte-VM

Boendefrågan måste lösas i Östersund:

Det börjar närma sig skidskytte-VM i Östersund, endast 300 dagar återstår. Dagar som går fort och som gör att arrangören nu går in i en intensiv förberedelsesfas.
Drygt 12.000 biljetter är redan sålda och många börjar redan längta efter skidskytte-festen i mars 2019.
Redan nu vet man att stafettlördagen är mycket populär - speciellt efter dom svenska framgångarna på OS i Pyeongchang i vintras.

 

Les mer
GREVENs krönika mellomrom

Min skidsjäl är amputerad - Hellner slutar

Krönika:

När jag sitter i bilen på söndagskvällen mellan Söderhamn och Oslo får jag höra nyheten jag hoppats få slippa höra: ”Marcus Hellner har bestämt sig för att lägga av”.
Just där och då blev min skidsjäl amputerad.
Något stort, spännande, professionellt och underhållande kommer att saknas enormt i framtida världscuptävlingar, VM och OS. Skidåkare som profilen Hellner kanske vi aldrig får uppleva mer i Sverige.

 

Les mer