Mobile Version
Desktop Version
OLSSON, Johan PK011 (kopia)

Klart för Fjällturen på MTB:

Johan Olsson bra också på cykel

Johan Olsson bevisade under onsdagen att han också är en mycket talangfull cyklist. I landsvägsloppet ”Forbondeloppet” på gränsen mellan Sverige og Norge i Vauldalen slutade han stark trea. Det bäddar gott inför MTB-loppet Fjällturen den 14 juli, där flera skidåkare kommer till start.
2018-07-12
20180711, Kikkan bröstcancer (kopia)

Kikkan Randall har fått bröstcancer

OS-mästarinnan i teamsprint Kikkan Randall har diagnosticerats med bröstcancer. Den tidigare vinnaren av sprintvärldscpen skriver det själv på Facebook och berättar att hennes liv har tagit en dramatisk vändning. Randall avslutade sin aktiva karriär efter världscupfinalen i Falun i vintras.  
2018-07-11
 
Rolf Zetterberg

Rullskidslandslaget till VC i Torsby

Svenska Skidförbundet har tagit ut landslagstruppen till världscuppremiären i Sverige. Sommarens världscup i rullskidor inleds med en minitour i värmländska Torsby 13-15 juli.  
2018-07-11
 
GREVENs krönika mellomrom

Krönika:

Var är längdlandslaget sommartid?

Jag går rakt på sak. Det är för dåligt med knappt en handfull svenska landslagsåkare på plats i Helsingborg när SM-veckan sommar kör fyra direktsända rullskidtävlingar i SVT. Ointresset upprepar sig år efter år. För mig är det obegripligt att Skidförbundet inte kräver större uppslutning när PR-fön...
2018-07-10
 
Rolf Zetterberg

Världscupen på rullskidor i Torsby

SK Bore och Svenska Skidförbundet bjuder in till en öppen FIS Rollerski World Cup & STS Roll Cup. Utmana världseliten i en 3-dagars mini tour den 13-15:e juli, i Torsby. Det är i nuvarande läge 100 anmälningar till tävlingarna och Sveriges och Norges landslag i Rullskidor kommer tillkomma.  
2018-07-09
 
20180707, NORTHUG Petter (kopia)

Petter Northug tillbaka på vinnarspåret

- Det är väl 7-8 år sedan jag vann senast och det kan fort bli 7-8 år till nästa gång igen, skojade Petter Northug jr sedan han vunnit lördagens rullskidtävling Kristiansand Skifestival i södra Norge. Skidstjärnan avgjorde jaktstarten i klassisk stil genom att placera sig i täten innan upploppet dä...
2018-07-08
 
DSC_4220 (kopia)

SM rullskidor i Helsingborg:

Tobias Westman gjorde det igen

I en betydligt mera fartfylld tävling än hos damerna blev det en riktig klungspurt om medaljerna i herrarnas SM-tävling över 20 km rullskidor i Helsingborg. Och precis som igår lurade veteranen Tobias Westman alla och vann sitt andra guld på två dagar!  
2018-07-07
20180707, SÖMSKAR Linn vinner (kopia)

SM rullskidor - bara 7 damer startade:

Linn Sömskar vann som väntat

Linn Sömskar vann som väntat SM rullskidor över 15 km i Helsingborg. Avslutningen blev nästan en repris på fredagens sprint och IFK Umeå-åkaren använda samma spår för att hitta fram till guldet. Men med endast 7 damer på start blev det en tråkigt tillställning.  
2018-07-07
 
GREVENs krönika mellomrom

Att våga utmana homo-tabun inom längd

Två manliga norska elitskidåkare har tagit klivet ut ur skåpdörren och berättat om sin homosexualitet.  Respekt för Stian Grastveit och Mathias Rundgren som vågat trotsa homo-tabun och kanske därmed gett styrka och kraft till andra skidåkare att göra det samma som dem. Idrotten och längdåkningen be...
2018-07-06