Mobile Version
Desktop Version

1 mill till skidskyttet i Nässjö

Nässjö Ski har fått närmare en miljon i EU-bidrag för att ta ett första steg mot en fullvärdig skidskytteanläggning i Lövhult, skriver Smålands Dagblad.
En asfaltsbana blir en del i den planerade skidskytteanläggningen.

 

Vinterpärlan är namnet på ett större projekt som är tänkt att göra Lövhult till en viktig plats för skidåkningen i Södra Sverige. Nässjö Ski är en drivande aktör för att förverkliga planerna. Nässjö kommun har parallellt arbetat fram en vision för Lövhult, och förnyelsen av området har inletts, berättar Smålands Dagblad vidare.
EU-bidraget den här gången gäller en 600 meter lång asfaltslinga som är tänkt att bli navet i den nya skidanläggningen.
Slingan ska kopplas till det befintliga asfaltsspåret som är fem kilometer långt, och är även tänkt att ansluta till den skidskytteanläggning som det finns en förhoppning om att kunna anlägga på området.
Totalt är det 977.499 kronor som föreningen har blivit prioriterade med av Astrid Lindgrens Hembygd som jobbar med landsbygdsutveckling genom Leadermetoden. Det slutgiltiga myndighetsbeslutet tas av jordbruksverket.
Parallellt arbetar Nässjö Ski för att kunna förverkliga hela projekt Vinterpärlan.
— Då ligger vi runt tio miljoner, varav vi hoppas få in bidrag på i runda slängar fem, sex miljoner. Vi håller på att söka bidrag just nu, berättar projektledare Jörgen Larsson till Smålands Dagblad.
Här hoppas man på bidrag från riksidrottsförbundet och Allmänna arvsfonden samt att Nässjö Ski hoppas få hjälp av kommunen och kultur- och fritidsförvaltningen. Skal man få dom övriga bidragen krävs det ett kommunalt engagemang.
Om finansieringens blir löst kan anläggningen byggas efter kommande vintersäsong. Men man kan också bygga i etapper om man måste jobba ytterligare för att få in pengarna.

Läs reportaget i Smålands Dagblad här.

Del |